Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bewaren opgebolde Wyeast  (gelezen 6753 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Henk Kuik

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 37
  • Land: nl
    • D.A.B. De Wortketel
Bewaren opgebolde Wyeast
« Gepost op: 28-11-2005 23:43 u »
Dag allemaal

Even een vraag over biergist. Ik gebruik als ik bier brouw graag de gisten van Wyeast.
Nu ben ik gewend dat deze gisten altijd een dag of twee drie nodig hebben, wil het pak helemaal strak komen te staan. Daarna breng ik de gist over naar een giststarter om door te starten voor ik deze toevoeg aan het wort.
Ik begin dus normaal gesproken meerdere dagen voor het brouwen met de gist.

Op dit moment heb ik een Wyeast waarbij ik vanavond om 9 uur het binnenste zakje kapot gemaakt heb. Het is nu ongeveer twee en half uur later en het pak staat helemaal strak. Weet iemand van jullie hoe ik dit proces enigsinds kan temperen om er voor te zorgen dat ik op de brouwdag de gist klaar heb. Het gaat me nu iets te snel allemaal.

Met vriendelijke groet
Henk Kuik


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Bewaren opgebolde Wyeast
« Reactie #1 Gepost op: 28-11-2005 23:59 u »
Hoi Henk,


Omdat je vraag niet veel te maken had met het onderwerp waarin je het plaatste, heb ik het afgesplitst naar een nieuw onderwerp. Om meteen te verwijzen naar nog een andere thread over dezelfde vraag.

De geactiveerde gist kan gemakkelijk worden gekalmeerd en bewaard in de koelkast. Een week of twee is geen probleem. Langer volgens mij ook niet, maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Minder vitaal wordt de gist dan natuurlijk wel.

Offline Henk Kuik

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 37
  • Land: nl
    • D.A.B. De Wortketel
Re: Bewaren opgebolde Wyeast
« Reactie #2 Gepost op: 29-11-2005 00:07 u »
Dag Edgar

Dit is nou net de informatie die ik zocht.
Het pakje ligt inmiddels in de koelkast.
Volgende keer zal ik wat beter op het forum speuren voordat ik de vraag stel.
Ik denk echter niet dat je het zo'n probleem vond om antwoord te geven op mijn vraag. :biersmile:

Tags: