Wat informatie van Palm en Duvel
PalmEr wordt gewerkt met diverse mouten waaronder ook mouten die speciaal voor Palm gemaakt worden.
Verder wordt er alleen Styrian Goldings als hop gebruikt voor Palm en is Palm vergist met een mengeling van drie gisten.
Het bier wordt gepasteuriseerd en gefilterd. De grote Palmflessen (75cl) zijn NIET gepasteuriseerd en hergisten op fles. Dit leek met de originele gist te gebeuren. In ieder geval wordt er in het café tegenover de brouwerij ongefilterde en ongepasteuriseerde Palm verkocht. Het is plat en wordt op Engelse wijze uit het vat gepompt. Daar zit de gist dus nog in. De kleine vaatjes op een van Jacques' foto's zijn voor dit bier.
In ieder geval zit de Beta-amylase op 63
0C.
De vergisting vindt plaats op 25
0C en de lagering op 15
0C.
Voor de liefhebber: in Steendonks wit zit als kruid koriander en Curaçao (niet echt verwonderlijk).
DuvelVoor de info over Duvel verwijs ik je naar
de Duvelkloon-threadEdwin