Vraag nav prijswinnende Smoked Robust Porter

Gestart door Trompbier, 16-01-2017 22:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Trompbier

Citaat van: RemcoV op 10-06-2015  23:35 uHierbij mijn recept van mijn Smoked Robust Porter welke 90 punten haalde in de vrije klasse van het ONK 2015.

Commentaar van keurmeester:
- Mooie branderige geur, weinig gerookt.
- In aroma wel rokerig.
- Zacht zoetige (na)smaak. Uitnodigend!
- Subtiele afdronk/ nasmaak mooi zacht.
Prima bier!

Gr. Remco


p.s. laag brouwzaalrendement door nieuwe manier van brouwen van dit brouwsel. Al naar gelang van eigen rendement aanpassen.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk7
Naam receptSmoked Robust Porter *
Brouwdatum04-01-2015
BiertypePorter (Robust)
Volume12,0 l
Begin SG1,077 SG
Eind SG1,016 SG
Schijnbare vergistingsgraad79,2%
Alcoholgehalte8,0 vol.%
Berekende kleur (Morey)107 EBC
Berekende bitterheid (Rager)37 IBU
Brouwzaalrendement64,8 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
11,40 lWater uit Nuenen8,36 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
38 mg/l5 mg/l12 mg/l159 mg/l8 mg/l7 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,500 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC52,6 %
1,000 kgRookmoutWeyermann6 EBC21,1 %
0,600 kgCara-amberWeyermann70 EBC12,6 %
0,300 kgCara-pilsWeyermann4 EBC6,3 %
0,200 kgChocolademoutDingemans900 EBC4,2 %
0,150 kgZwarte moutDingemans1400 EBC3,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust69,0 °C1 min.40 min.2,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gE.K. Goldingpellets4,9%60 min.19,1 IBU
15,0 gWillamettepellets5,5%20 min.7,2 IBU
10,0 gE.K. Goldingpellets4,9%15 min.3,4 IBU
15,0 gE.K. Goldingpellets4,9%0 min.3,2 IBU
15,0 gWillamettepellets5,5%0 min.3,6 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11,0 gSafale American (US-05)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,5 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,020 SG
Schijnbare vergistingsgraad74,0%
Temp. nagisting18,0 °C
Start lagering31-01-2015
Temp. lagering4,0 °C


Klinkt heerlijk!

Ik wil mijn Robust porter meer peated ipv rokerig maken door Whiskymout te gebruiken. Kan ik de rookmout verwisselen voor Munchenermout (1kg) en 250 gram (5% van recept) Whiskymout toevoegen?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.