Vraagje:
Tot nog toe hebben we steeds brouwsels van ongeveer 50 à 52 liter gebrouwen, genoeg voor 6 kratten bier, omdat we met 6 man zijn.
Nou hebben we bij onze recepten een dubbel erbij zitten die we allemaal erg lekker vinden, dus ook snel weer opnieuw gebrouwen hebben (weer goed gelukt)... bij allen weer (te) snel op gegaan.
Om nou te voorkomen dat we dat bier iedere 2e keer opnieuw moet brouwen wil ik proberen het maximale uit onze installatie te gaan halen... dus de vraag, wat is maximaal ?
We hebben een 80 liter maischpan, en een 100 liter kookpot.
Onze meeste bieren zitten tussen de 6 a 7%, start-SG van 1070-1080.
Wat is ongeveer maximaal eruit te halen?
Ik kan wel in BrouwHulp op 90 liter willen uitkomen, en een heel dik mengsel en veel spoelwater pakken... maar 't moet ook wel te doen zijn qua roeren en overkoken etc.
Waar ligt zo'n beetje de limiet ?