Crystal mouten

Gestart door Lange Möpper, 08-01-2017 00:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Lange Möpper

Voor één van mijn nieuwe bieren heb ik mij verdiept in vele recepten. Hier kwam ik vaak crystalmout tegen wat werd gebruikt. Dit is er in tarwe, rogge en gerst. Wat zijn dit voor mouten en wat zijn de eigenschappen?

Er wordt veel tarwe crystalmout gebruikt bij de honingbieren. Waarom is dat? en kan ik ook goed de anderen gebruiken? en waarom een crystal en geen gewone mout?

Bedankt voor jullie meedenken.

seed7

Crystalmouten / caramouten zijn mouten waarbij men in de korrel zelf veel suikers laat ontstaan. Bij het drogen van het mout worden die suikers gekarameliseerd. Ze geven een lichte karamelsmaak tot toffeesmaak aan je bier. De tarwe mouten en de tarwecaramouten zijn wat weeiger van smaak, wat weer goed bij honing past.

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.