Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Crystal mouten  (gelezen 1154 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Lange Möpper

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 136
  • Land: nl
  • Leve de man die het bier uitvond!
Crystal mouten
« Gepost op: 08-01-2017 00:34 u »
Voor één van mijn nieuwe bieren heb ik mij verdiept in vele recepten. Hier kwam ik vaak crystalmout tegen wat werd gebruikt. Dit is er in tarwe, rogge en gerst. Wat zijn dit voor mouten en wat zijn de eigenschappen?

Er wordt veel tarwe crystalmout gebruikt bij de honingbieren. Waarom is dat? en kan ik ook goed de anderen gebruiken? en waarom een crystal en geen gewone mout?

Bedankt voor jullie meedenken.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.017
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Crystal mouten
« Reactie #1 Gepost op: 08-01-2017 07:20 u »
Crystalmouten / caramouten zijn mouten waarbij men in de korrel zelf veel suikers laat ontstaan. Bij het drogen van het mout worden die suikers gekarameliseerd. Ze geven een lichte karamelsmaak tot toffeesmaak aan je bier. De tarwe mouten en de tarwecaramouten zijn wat weeiger van smaak, wat weer goed bij honing past.

Ingo

Tags: