Guiness kloon

Gestart door Kokkebil, 04-01-2017 18:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Citaat van: zilver_brouwer op 05-01-2017  17:47 u20 minuten maischen op 38ºC? ???


Duits recept! Veel Duitsers zijn heel erg traditioneel als het om brouwen aankomt.

Toen ik ruim 36 jaar geleden begon met brouwen werd elk brouwsel bij 37-38 ºC gestart. Al heel wat jaartjes start ik elk brouwsel boven de 60 ºC. Het brouwen gaat veel sneller en je hebt een betere schuimstabiliteit. Daarnaast ontstaan er minder snel oxidiatiesmaakjes omdat de zogenaamde LOX-enzymen meteen bij de stort geïnactiveerd worden. 

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.