Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Guiness kloon  (gelezen 5090 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 33.984
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Guiness kloon
« Reactie #25 Gepost op: 06-01-2017 23:30 u »
20 minuten maischen op 38║C? ???


Duits recept! Veel Duitsers zijn heel erg traditioneel als het om brouwen aankomt.

Toen ik ruim 36 jaar geleden begon met brouwen werd elk brouwsel bij 37-38 ║C gestart. Al heel wat jaartjes start ik elk brouwsel boven de 60 ║C. Het brouwen gaat veel sneller en je hebt een betere schuimstabiliteit. Daarnaast ontstaan er minder snel oxidiatiesmaakjes omdat de zogenaamde LOX-enzymen meteen bij de stort ge´nactiveerd worden. 

Tags: