Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Hjalmar Dunkel  (gelezen 7021 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MaartenM

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 808
  • Land: nl
  • ĝl, ĝl og mer ĝl!
Re: Hjalmar Dunkel
« Reactie #25 Gepost op: 28-02-2006 14:25 u »
Hallo allemaal,
sorry nog geen Eind SG meting, maar wel een impressie:
Kleur: mooi donker amber, zeker niet zwart en ondoorzichtig.
schuim: geel, romig en mooi stabiel en het belangrijkste: geen gushers meer. Lekker prikkelend in de mond (ik weet niet of dit hoort bij de stijl)
geur: bloemig
smaak: in eerste instantie plakkerig en redelijk hoppig. misschien iets te bitter voor de stijl, maar ik vind dit juist lekker. daarna komt het bloemige ook naar boven met een moutsmaak. iets zoet maar zeker niet storend.

conclusie: Al met al een mooi en lekker bier, maar vast niet helemaal volgens de stijl.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.442
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Hjalmar Dunkel
« Reactie #26 Gepost op: 28-02-2006 20:47 u »
Nee, een Dunkel kent inderdaad een lage koolzuur concentratie. Nou en, als het jou maar smaakt!

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.155
  • Land: nl
Re: Hjalmar Dunkel
« Reactie #27 Gepost op: 28-02-2006 21:55 u »
Nee, een Dunkel kent inderdaad een lage koolzuur concentratie. Nou en, als het jou maar smaakt!
Waar komt die wijsheid vandaan?

In de vaak aangehaalde Bier Typen Gids staat bij Münchener Dunkles CO2 0,44-0,47 gew.% en voor Pilsener 0,4-0,45 gew.%

Op http://www.kgbier.de/Biersorten.html  staat bij Dunkel Münchener Art : Kommerzielle Beispiele: Ayinger Altbayrisch Dunkel, Hacker-Pschorr Alt Munich Dark, Paulaner Alt Münchner Dunkel, Weltenburger Kloster Barock-Dunkel, Penn Dark Lager, Capital Munich Dark, Harpoon Munich-type Dark Beer, Gordon Biersch Dunkels, Dinkel Acker Dark

Hans Hans
 

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.442
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Hjalmar Dunkel
« Reactie #28 Gepost op: 28-02-2006 22:10 u »
Nou ja, relatief dan. Ik bedoel: een Belgische tripel heeft een hoge koolzuurconcentratie, net als weizens (ook de Berliner weisen). Alle andere Duitse bieren hebben een "normale" koolzuur concentratie, dus niet overmatig prikkelend op tong en in keel. Als Maarten stelt lekker prikkelend in de mond, dan blijft dat moeilijk te beoordelen, maar mijn eerste reactie is toch: nee, de dunkels die ik ken waren niet zo prikkelend.

Tags: