Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Westmalle kloon  (gelezen 12590 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Marcel_k

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 287
  • Land: nl
  • brouwt met Bulldog Beerbrewer 25
    • Twitter
Re: Westmalle kloon
« Reactie #50 Gepost op: 05-01-2018 11:36 u »
Marcel, hoe rijmt dat: aroma verschilt, mijne was fruitiger en minder kruidig en toch de smaak volgens jou vrijwel identiek????

Dat kan natuurlijk niet.
wat een onzin. reuk en smaak zijn volgens mij 2 verschillende zintuigen.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 360
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Westmalle kloon
« Reactie #51 Gepost op: 05-01-2018 13:13 u »
Zul je gelijk in hebben.
Maar met zoveel verschillen, zal het ongetwijfeld een uitstekend bier zijn, wat ook perfect binnen de beschrijving van het
biertype past, maar een kopie van het origineel????

Ik heb met mijn 150 brouwsels en 2x de klasse E gewonnen te hebben, nog nooit het gevoel gehad echt heel dicht
bij het origineel gezeten te hebben.
Misschien ben ik te kritisch.

Offline hobbybob

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.281
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Westmalle kloon
« Reactie #52 Gepost op: 05-01-2018 13:25 u »
Opmerkelijk. Ik proef al een banaantje als het bier vergist is bij 20 C.
Had je misschien een donker bier gebrouwen met deze gist?

Nee Jacques ff lezen de eerste 48 uur van de actieve vergisting op 20 graden daarna hoger oplopend tot 28 graden

Offline Marcel_k

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 287
  • Land: nl
  • brouwt met Bulldog Beerbrewer 25
    • Twitter
Re: Westmalle kloon
« Reactie #53 Gepost op: 05-01-2018 14:29 u »
Misschien ben ik te kritisch.
nee hoor, gewoon realistisch.
ik heb nu (toevallig) 1x een geslaagd produkt, qua smaak dan, want verder is het verre van een perfecte kloon. (ik noem het liever imitatie trouwens)

ik vind het grappig dat je met een op het oog eenvoudig recept als die van Adrie al zo dicht in de buurt van de WM Tripel kan komen.

Tags: