Kaviaar Stout

Gestart door Jacques, 28-12-2016 22:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Nog even een update.

Het SG is nu 1021. De pH 4,30. Eergisteren begonnen met het aftappen van de gist. Vandaag weer gedaan.

De smaak is nu: zeer ziltig, bitterig, licht chocolade, licht fruitig. Het is meer een imperial porter dan een stout...

Jacques

Het bier vandaag gebotteld.

Het eind SG is 1021 (SVG 75,3%). De pH is 4,32.

Het bier heeft een volle complexe smaak. Over een paar weken zal ik een beschrijving geven als het bier de hergisting op de fles heeft voltooid.

RienP

Klinkt als een mooi bier in wording Jacques. Maar is het nu meer ziltig of proef je ook nog echt wat van het vissige van de kaviaar?

Jacques

Citaat van: RienP op 14-01-2017  22:39 uKlinkt als een mooi bier in wording Jacques. Maar is het nu meer ziltig of proef je ook nog echt wat van het vissige van de kaviaar?

Het is vooral het ziltige wat je proeft. Het vissige draagt denk ik bij aan de volheid van de smaak maar is niet echt herkenbaar.

Jacques

Het bier is op 14 januari gebotteld.
Het SG bij het bottelen was 1021. Daarmee is de vergistingsgraad op 75,3%.

Gebotteld met 7 gram suiker per liter. Het bier had al na een week voldoende koolzuur.
Aanvankelijk was er een sterke diacetyl smaak. Het bier voelde ook vettig aan.

Nu 3 weken na bottelen is er nog steeds een spoor van diacetyl en komt het bier romig over. Waarschijnlijk trekt dit nog weg.

De smaak is zeer complex. Romig dus maar ook duidelijk ziltig, vol en rond. Aangenaam bitter en mooie chocolade smaakjes. De nasmaak is bitterig, fruitig en een klein beetje drogend. Een bier om vaker te brouwen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.