Vacuüm seal apparaat

Gestart door Fordnox, 28-11-2016 23:06 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Roelof

Citaat van: crazyjopje op 21-01-2017  14:12 uKijk even kritisch naar je rubber afdichting dan... Hij trekt ergens valse lucht en blijft daardoor lopen ...formaat zakjes zou niet uit moeten maken.
Alles schoongemaakt, maar de rol die meegeleverd was is op. Dus kan hem niet testen. Moet nieuwe kopen. Weet iemand een aanbieding?  ;D

Roelof


henkg

Misschien handig:
Kattenmelk (teveel om binnen drie dagen te gebruiken) verdeel ik in porties, in een siliconen bakvorm voor muffins (een soort soepele grote ijsklontjes vorm). Dat vries ik in. Daarna die porties vacumeren doe ik niet. Zou wel goed kunnen, denk aan gist slurrie.

En als je toch een vacuümapparaat hebt:
Iets als aardbeien of frambozen voor een later vruchtenbiertje kun je best eerst invriezen op een bakblik met bakpapier, dan worden ze bij vacumeren niet platgedrukt en je hebt ook geen last van vocht. Daarna weer terug in de vriezer.
(off-topic: ook een prima methode voor bijvoorbeeld appeltaartpunten.)

Natte spullen vacuüm trekken gaat niet. Vochtig spul gaat wel, mits je het vacuüm zuigen op tijd onderbreekt (dat luistert wel heel nauw) en daarna sealt. Oefening baart kunst. 

Fordnox

Citaat van: Roelof op 21-01-2017  14:06 uMet smalle zakjes, +/- 10 cm, werkt het apparaat niet. Dan blijft het pompje maar lopen en slaat niet af zodat het zakje niet dicht geseald wordt. Hebben meer gebruikers hier last van?  Hij trekt hem wel vacuüm.
Hij moet toch ergens valse lucht aan zuigen . Ik gebruik ook 10 cm zakjes en heb er geen problemen mee . Ik bestel mijn zakken bij Marmelot.com eigen merk die zijn het goedkoopste die ik vinden kon . En dan liefst de wat langere zakken die kan je dan zelf halveren (ons ben zuinig he  ;) )

Roelof

Citaat van: Fordnox op 26-01-2017  23:23 uHij moet toch ergens valse lucht aan zuigen . Ik gebruik ook 10 cm zakjes en heb er geen problemen mee . Ik bestel mijn zakken bij Marmelot.com eigen merk die zijn het goedkoopste die ik vinden kon . En dan liefst de wat langere zakken die kan je dan zelf halveren (ons ben zuinig he  ;) )

Ik heb het euvel inmiddels gevonden. Ik had het zakje zelf gemaakt, door een grote zak in kleiner stukken te knippen en dicht geseald. Nu bleek hij valse lucht aan te zuigen via de zijkanten van het zakje. Het apparaat werkt prima. Zie de foto van ongebrande noten ;D
Ik heb inmiddels ook rollen gekocht bij Marmelot, alleen jammer van de verzendkosten.


Rich

Hij stond hier weer in het Lidl krantje, vanaf morgen weer in de winkel.


Peterrr

Dat is een goed apparaat voor dat geld!
 :biersmile:

Fordnox

Online was hij ook nog steeds beschikbaar

https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folie-sealapparaat/p100206690

Zouden ze er teveel ingekocht hebben of is iedereen voorzien  :biersmile:

Knobby

Wat zijn de ervaringen van mensen die dit apparaat (Silvercrest van de Lidl) nu al wat langer gebruiken?
Werkt het nog steeds goed? Nog net zo tevreden als in het begin?

Whimsical

Citaat van: Knobby op 26-04-2017  13:19 uWat zijn de ervaringen van mensen die dit apparaat (Silvercrest van de Lidl) nu al wat langer gebruiken?
Werkt het nog steeds goed? Nog net zo tevreden als in het begin?
Geen klachten, doet het prima!

tdb

Deze wordt met folierol (3m) afgeleverd. Als je achteraf nieuwe folie wil bestellen, is dit een standaardfolie? Waar kun je deze bijbestellen en welke? Eventuele URL(link)?

hans_nwk

Citaat van: tdb op 26-04-2017  14:36 uDeze wordt met folierol (3m) afgeleverd. Als je achteraf nieuwe folie wil bestellen, is dit een standaardfolie? Waar kun je deze bijbestellen en welke? Eventuele URL(link)?
Ver weg hoefde je niet te zoeken
http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,32878.msg504579.html#msg504579

Roelof

Citaat van: Roelof op 21-01-2017  14:01 uHet gaat om een experiment. Ik ben benieuwt als de zak vacuum getrokken is of deze ook weer op bolt, :weetniet: omdat de gist nog enigszins actief is.
 

Erg tevreden met het apparaat. Vacuüm trekken van gistslurry lukt niet, wel heel veel lucht eruit, maar op een gegeven moment wordt de gist meegezogen.
Na 2 dagen stond de zak knetter strak, harder dan een Wyeast zak. Dus het sealen van de zakken doet de SilverCrest uitstekend.  :groots:


hopiebier

Ook geen klachten werkt prima"
 :biersmile:

Roelof

Je kunt ook diepvrieszakken gebruiken.
3 weken geleden 2 servetten ingeseald, zijn nog steeds vacuüm.

     

Bekijk dit filmpje maar.


Rich

Hier nog een tevreden gebruiker van de Lidlmachine. Ik vacumeer nu alles, hop, mout, kruiden :)

Roodwang

Ik ook alleen maar goede ervaringen met de Lidl variant.

Knobby

Dat is mooi. Maandag komt de mijne binnen. Gelijk al mijn aangebroken hop opnieuw vacuumeren

Fordnox

Ik gebruik hem nu een half jaar naar volle tevredenheid  Alleen bij " vochtige producten " zoals vlees , fruit e.d. moet je uitkijken dat je tijdig stopt met vacuum zuigen want dan trekt hij het vocht er uit en werkt de seal niet goed
Wat vocht in de machine is niet erg want het wordt niet gelijk in de pomp gezogen daar is de opvang gleuf voor
(uit eigen ervaring pfffff  :o)

CiteerNa 2 dagen stond de zak knetter strak, harder dan een Wyeast zak. Dus het sealen van de zakken doet de SilverCrest uitstekend. 
leuke foto Roelof van die  smack pack

dirk

Citaat van: Roelof op 27-04-2017  11:18 uErg tevreden met het apparaat. Vacuüm trekken van gistslurry lukt niet, wel heel veel lucht eruit, maar op een gegeven moment wordt de gist meegezogen.
Na 2 dagen stond de zak knetter strak, harder dan een Wyeast zak. Dus het sealen van de zakken doet de SilverCrest uitstekend.  :groots:

Welk merk zakken heb je hier voor gebruikt?

Groet,

Dirk

Roelof

Citaat van: dirk op 29-04-2017  12:05 uWelk merk zakken heb je hier voor gebruikt?

Groet,

Dirk

Deze.

http://www.marmelot.com/marmelot/vacuumrollen-15cm-breed-met-microstructuur-p-2525.html?language=nl&osCsid=dceaa5975d3897ece0a205c0d264b97e

Alleen je zit elke keer met verzendkosten.

Dirtbag

https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folierollen-set/p100216810

https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folie-sealapparaat/p100214718

https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folie-sealapparaat/p100206690

Vacuum apparaat staat twee keer op de website.

Besteld, krijg de melding dat ze vanaf 03-05 leverbaar zijn. Meteen twee keer een setje van drie rollen vacuumfolie er bij besteld, kan ik in ieder geval de eerste paar dagen vooruit.

db

Roelof

Citaat van: Dirtbag op 29-04-2017  17:08 uhttps://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folierollen-set/p100216810

https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folie-sealapparaat/p100214718

https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Folie-sealapparaat/p100206690

Vacuum apparaat staat twee keer op de website.

Besteld, krijg de melding dat ze vanaf 03-05 leverbaar zijn. Meteen twee keer een setje van drie rollen vacuumfolie er bij besteld, kan ik in ieder geval de eerste paar dagen vooruit.

db

Is niet duur. Wil je ons op de hoogte houden van de kwaliteit?

RobW

Citaat van: Roelof op 30-04-2017  00:36 uIs niet duur. Wil je ons op de hoogte houden van de kwaliteit?

De rollen zijn maar 1,8 meter. Dat is een stuk minder dan de 6 meter uit jouw link.

Knobby

Citaat van: Knobby op 29-04-2017  09:58 uDat is mooi. Maandag komt de mijne binnen. Gelijk al mijn aangebroken hop opnieuw vacuumeren
Gister binnen gekregen. Helaas kan ik de 'Aluminium-achtige' hopzakken van de Brouwmarkt niet hersealen. Het trekt goed vacuüm, maar hij kan ze niet dicht lassen. Deze zakken bedoel ik:


Ik had ook een andere hopzak, ook een beetje metaalfolie-achtig maar veel dunner. Deze werd wel goed dicht gelast maar trok dan weer niet vacuum. Ik denk doordat het te glad is (volgens de handleiding kan je ook alleen maar zakken gebruiken die aan 1 kant geribbeld zijn).
Uiteindelijk de bijgeleverde rol gebruikt om de hop in te sealen. Ben wel tevreden over de kracht van de pomp, er lijkt helemaal geen lucht meer in te zitten.


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.