Vacuüm seal apparaat

Gestart door Fordnox, 28-11-2016 23:06 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mark Mout

Ik wil de topicstarter HARTELIJK bedanken voor de tip. Hoop plezier van dit ding!

goom

Dat zegt helemaal geen klote het gaat juist om hoever vacuum zo'n apparaat kan trekken.
Hoe hoger het vacuum (ofwel hoe lager de druk in de vacuumzak) hoe beter.

En het merk zegt niks.

Serge VL

Citaat van: goom op 06-01-2017  09:52 uDat zegt helemaal geen klote het gaat juist om hoever vacuum zo'n apparaat kan trekken.
Hoe hoger het vacuum (ofwel hoe lager de druk in de vacuumzak) hoe beter.

En het merk zegt niks.

Maar wat is een diep vacuum waard maar de las niet goed wordt uitgevoerd of dit vacuum alvorens de las is uitgevoerd zich al gedeeltelijk heeft terug opgeheven??
Het is wel een combinatie van meerdere factoren wat een goed vacuum seal apparaat maakt en staar je dan vooral niet blind op de opgegeven vacuümdruk alleen.

http://vacuum-apparaat.welke-kiezen-kopen.nl/

Rich

Ik ben ook erg tevreden over dit apparaat. Ik heb wel andere zakjes besteld (niet op rol en reeds aan 1 zijde dicht) voor hop, iets minder geklooi.

stiaanke

Vandaag op Ibood.com zijn er apparaatjes te koop.
Is dit wat?

Bart LJ

Bedankt! Ik heb hem online besteld. Nog nooit mee gewerkt.

Wat zijn dat voor zakjes die al aan 1 kant dicht zijn en waar koop ik die? (Rich?)

Rich


Mark Mout

Citaat van: Rich op 06-01-2017  11:45 uDeze van Amazon.de.

Top. Scheelt gedoe!

henkg


Bart LJ


Roelof

Heb er ook een gekocht. Werkt prima voor de hop. Rare vraag, heeft iemand al eens geprobeerd om gistslurrie te vacumeren?
Wat zou er gebeuren? :weetniet:

tdp

Citaat van: Roelof op 20-01-2017  11:10 uHeb er ook een gekocht. Werkt prima voor de hop. Rare vraag, heeft iemand al eens geprobeerd om gistslurrie te vacumeren?
Wat zou er gebeuren? :weetniet:

Als je het zonder verdere bewerking dit doet, vries je de gist kapot ben ik bang voor.

Roelof

Citaat van: tdp op 20-01-2017  11:56 uAls je het zonder verdere bewerking dit doet, vries je de gist kapot ben ik bang voor.

Een maand in de koelkast bewaren?

Eric v B

Citaat van: Roelof op 20-01-2017  11:10 uHeb er ook een gekocht. Werkt prima voor de hop. Rare vraag, heeft iemand al eens geprobeerd om gistslurrie te vacumeren?
Wat zou er gebeuren? :weetniet:
Dat wordt een bende in het vacuumpompje!  :)
Bij het vacuum zuigen wordt de vloeistof het pompje ingezogen. Ik heb dat een keer gehad met een zakje bramen vacuum zuigen. Het vacuum zorgde ervoor dat de bramen geperst werden en het bramensap werd richting pompje gezogen. Ik kon het pompje net op tijd uitschakelen.
Je kunt het wel in een zakje doen en alleen sealen.
Er zijn ook kunststof bakken die je met bepaalde vacuumapparaten (bijv. Allpax F100) vacuum kunt zuigen. Misschien dat dat een oplossing is als je gist per se vacuum wilt zuigen.
Voor het invriezen van gist zul je, zoals Teun schrijft, aanvullende maatregelen moeten nemen. Deze ken ik niet maar ik heb gelezen dat men glycerine gebruikt om gist in de vriezer te bewaren.

edit: maar je gaat niet invriezen lees ik net.

Ivok

Helemaal vacuüm zuigen gaat denk ik niet lukken, maar ik heb in een grijs verleden in een restaurantje gewerkt waar we de soep portioneerde in zo'n vacuüm sealer.
Vereist een beetje handigheid, maar dat ging best goed

zilver_brouwer

Citaat van: Ivok op 20-01-2017  13:59 uHelemaal vacuüm zuigen gaat denk ik niet lukken, maar ik heb in een grijs verleden in een restaurantje gewerkt waar we de soep portioneerde in zo'n vacuüm sealer.
Vereist een beetje handigheid, maar dat ging best goed

Soep kan je gewoon invriezen en dan perfect vacuum sealen zonder moeite. Gist gaat dat niet zo fijn vinden gok ik.

Chilobrachys

Citaat van: Roelof op 20-01-2017  11:10 uHeb er ook een gekocht. Werkt prima voor de hop. Rare vraag, heeft iemand al eens geprobeerd om gistslurrie te vacumeren?
Wat zou er gebeuren? :weetniet:

In een potje afsluiten met weinig kopruimte zal ook voldoende zijn, laatste beetje zuurstof wordt wel door de gist gebruikt.

Ivok

Citaat van: zilver_brouwer op 20-01-2017  15:09 uSoep kan je gewoon invriezen en dan perfect vacuum sealen zonder moeite. Gist gaat dat niet zo fijn vinden gok ik.

Het was soep gewoon in vloeibare staat.
Niet bedoeld om lang om te slaan of zo, weet niet meer zo goed waarom op die manier en niet gewoon het pannetje in de koeling.

Roelof

Over 2 weken heb ik slurrie zat, Wyeast 2206. Dan ga ik een poging wagen om de gist te vacumeren. Maar voor de zekerheid gaat er ook iets in een potje.  ;D

zilver_brouwer

Het kan zijn dat ik het verkeerd heb, maar volgens mij is het niet de zuurstof of het wel/niet vacuum zijn wat de (langdurige) houdbaarheid van je gist bepaald.
Oftewel ik weet niet of het het risico waard is van je vacuum-apparaat kapot maken door het per ongeluk vol te zuigen met slurry.  :weetniet:
Als je gist wilt bewaren voor lange tijd is het niet heel ingewikkeld om wat ervan te bewaren in een buisje met agar, en dan de vriezer in.

SanderH

Citaat van: zilver_brouwer op 21-01-2017  00:17 uHet kan zijn dat ik het verkeerd heb, maar volgens mij is het niet de zuurstof of het wel/niet vacuum zijn wat de (langdurige) houdbaarheid van je gist bepaald.
Oftewel ik weet niet of het het risico waard is van je vacuum-apparaat kapot maken door het per ongeluk vol te zuigen met slurry.  :weetniet:
Als je gist wilt bewaren voor lange tijd is het niet heel ingewikkeld om wat ervan te bewaren in een buisje met agar, en dan de vriezer in.

Gist wordt gewoonlijk met glycerol opgeslagen in de vriezer. Voor het opkweken en cultiveren van gisten kun je wel weer agar gebruiken.

Jacques

Citaat van: zilver_brouwer op 21-01-2017  00:17 uHet kan zijn dat ik het verkeerd heb, maar volgens mij is het niet de zuurstof of het wel/niet vacuum zijn wat de (langdurige) houdbaarheid van je gist bepaald.
Oftewel ik weet niet of het het risico waard is van je vacuum-apparaat kapot maken door het per ongeluk vol te zuigen met slurry.  :weetniet:
Als je gist wilt bewaren voor lange tijd is het niet heel ingewikkeld om wat ervan te bewaren in een buisje met agar, en dan de vriezer in.

Gaat er om welke vorm de gist is. Gedroogde gist hoort bewaard te worden zonder contact met de lucht om te voorkomen dat de gist vocht opneemt en geactiveerd wordt.

Vloeibare gist is al actief. Daarvoor geldt dat je die het beste goed koel kunt bewaren om zo de stofwisseling zo gering mogelijk te houden. Invriezen kan maar dan hoor je inderdaad glycerol toe te voegen. De glycerol dient niet als bewaarmiddel maar om te voorkomen dat er grote ijskristallen gevormd worden die die celwanden beschadigen.

Roelof

Citaat van: zilver_brouwer op 21-01-2017  00:17 uHet kan zijn dat ik het verkeerd heb, maar volgens mij is het niet de zuurstof of het wel/niet vacuum zijn wat de (langdurige) houdbaarheid van je gist bepaald.
Oftewel ik weet niet of het het risico waard is van je vacuum-apparaat kapot maken door het per ongeluk vol te zuigen met slurry.  :weetniet:
Als je gist wilt bewaren voor lange tijd is het niet heel ingewikkeld om wat ervan te bewaren in een buisje met agar, en dan de vriezer in.

Het gaat om een experiment. Ik ben benieuwt als de zak vacuum getrokken is of deze ook weer op bolt, :weetniet: omdat de gist nog enigszins actief is.
Ik heb diverse buisjes met gist in de vriezer. Met glycerol. 

Roelof

Met smalle zakjes, +/- 10 cm, werkt het apparaat niet. Dan blijft het pompje maar lopen en slaat niet af zodat het zakje niet dicht geseald wordt. Hebben meer gebruikers hier last van?  Hij trekt hem wel vacuüm.

crazyjopje

Kijk even kritisch naar je rubber afdichting dan... Hij trekt ergens valse lucht en blijft daardoor lopen ...formaat zakjes zou niet uit moeten maken.



Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.