Zuurmout

Gestart door Markiej87, 27-11-2016 16:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Markiej87

Ik hoor vaak dat je bij "zure gisten" je apparatuur extra goed moet reinigen of zelfs na het koken alles voor zuur en "normaal" moet scheiden (dus als je een gistvat eens voor een zuur bier gebruikt hebt nooit meer voor een normaal bier gebruiken).

Geldt dit ook bij het gebruik van zuurmout?

Thamerdal

Citaat van: Markiej87 op 27-11-2016  16:44 uIk hoor vaak dat je bij "zure gisten" je apparatuur extra goed moet reinigen of zelfs na het koken alles voor zuur en "normaal" moet scheiden (dus als je een gistvat eens voor een zuur bier gebruikt hebt nooit meer voor een normaal bier gebruiken).

Geldt dit ook bij het gebruik van zuurmout?

Nee, volgens mij alleen voor houten vaten. Voor gebruik van zuurmout zeker niet.

foz

Nee. Bij zuurmout is er gebruik gemaakt van de natuurlijk in mout voorkomende lactobacillus om melkzuur aan te maken. Met deze mout kan de pH van het beslag worden verlaagd zonder het Reinheitsgebot te schenden. Lactobacillus overleeft de kook niet, en zal dus pas een probleem opleveren als je het wort niet pasteuriseert of kookt. Maar gezien lactobacillus ook in niet-aangezuurde mout voorkomt kun je gerust je normale schoonmaakregime aanhouden.

Markiej87

Toppers, bedankt!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.