Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen  (gelezen 5479 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 289
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Gepost op: 15-11-2016 20:29 u »
Onderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.

Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.

Brouwdatum: 15 november 2015.
Recept voor 20 liter.
Brouwzaalrendement: 90%
Start SG 1.081
Eind SG 1.008
Alc.% 9,8%
Kleur 8 EBC
EBU 26

Moutstort:
Pilsmout                      4,191 kg
Tarwemout                  0,745 kg
Havervlokken              0,375 kg
Kristalsuiker                0,488 kg

Hopgift:
Cascade 5,7%     35 gram 80 minuten
Cascade 5,7%     10 gram 10 minuten
Saaz 2,9%          10 gram 10 minuten

Kruiden:
Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten

maischschema:
63 10 minuten
70 60 minuten
78  5 minuten

Maischwater: 17 liter
Spoelwater:   18 liter

Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
Nagisten op 23
Lageren op 4 gedurende 10 dagen

Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.857
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #1 Gepost op: 16-11-2016 22:44 u »
Jan, bedankt voor het plaatsen van dit recept.

Offline Mechels

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 12
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #2 Gepost op: 26-11-2016 17:03 u »
Jan, proficiat  met je 2'en 3' prijs op OBBK.

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 289
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #3 Gepost op: 23-03-2017 21:18 u »
Beste Frank, dit is inderdaad mijn recept en vind het leuk dat het na gebrouwen wordt.

Maar ik krijg de indruk dat je op de hoge duikplank staat, wilt springen, maar nog niet zeker weet
of je wel kunt zwemmen!

Ik ga je een pb sturen om vragen te stellen over je installatie e.d. om van advies te kunnen dienen.
Om dit allemaal via het forum te doen lijkt me niet handig.

Jan van den Hoogen

Offline Ziglar

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 50
  • Land: nl
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #4 Gepost op: 10-04-2017 10:32 u »
Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.

Kleine vraag, voor in totaal 20 liter wort heb je dus gist toegevoegd voor 60 liter wort? (Brewferm Blanche 2*20l en Safbrew Abaye 1*20L~30L)?

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 289
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #5 Gepost op: 10-04-2017 11:42 u »
Dit is omdat ik oude gist heb gebruikt. Gewoon even met Mr. Malty de benodigde grammen gist berekenen.
Je kunt dit bier ook prima met de K-97 vergisten.

Offline Jo s

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 16
  • Land: nl
  • 1 koolzuur belletje maakt nog geen bier.
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #6 Gepost op: 12-04-2017 17:49 u »
Onderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.

Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.

Brouwdatum: 15 november 2015.
Recept voor 20 liter.
Brouwzaalrendement: 90%
Start SG 1.081
Eind SG 1.008
Alc.% 9,8%
Kleur 8 EBC
EBU 26

Moutstort:
Pilsmout                      4,191 kg
Tarwemout                  0,745 kg
Havervlokken              0,375 kg
Kristalsuiker                0,488 kg

Hopgift:
Cascade 5,7%     35 gram 80 minuten
Cascade 5,7%     10 gram 10 minuten
Saaz 2,9%          10 gram 10 minuten

Kruiden:
Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten

maischschema:
63 10 minuten
70 60 minuten
78  5 minuten

Maischwater: 17 liter
Spoelwater:   18 liter

Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
Nagisten op 23
Lageren op 4 gedurende 10 dagen

Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.

Vraagje wat is de kooktijd?

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 289
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen
« Reactie #7 Gepost op: 12-04-2017 17:50 u »
80 minuten, maar 90 minuten mag ook.

Tags: