Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: STC1000 met nieuwe firmware  (gelezen 3021 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ronnie

 • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 2.817
 • Land: be
 • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Re: STC1000 met nieuwe firmware
« Reactie #25 Gepost op: 10-06-2018 17:08 u »
Voila Walter,
Deze foto's zojuist genomen, dit zal veel verduidelijken
Opgelet: de hier net hierboven (gisteren) geposte foto is nog een oude foto met een vorige T°meter, deze kon niet sturen, dus alleen maar meten.
Deze nieuwe reportage is met de huidige T°meter met TC1000.

De voorzijde van het instrumentenkastje met ingebouwde TC1000:De achterzijde:De "Hendi" aansluiting dient om de Hendi inductiekookplaat te sturen (OFF/ON) = overbrugging van de schakellar op de potentiometer.
Dit is niet gevaarlijk, deze kring werkt op laagspanning (sturing 5Volt ON of OFF) en is van het 230V net gescheiden. Er kan t.o.v. ground van de Hendi geschakeld worden.
Zie:

Zicht op de bovenkant van het kastje met uitleg functies TC1000:Zicht op onderzijde platform van de TC1000 naar voor gedraaid, dus om te brouwen:en hier is de TC1000 naar binnen gedraaid = wegbergstand van de installatieMet de TC1000 ingebouwen in een plastic instrumentenkastje is de TC1000 minder kwetsbaar.
Voor de 12V voeding heb ik een oude elektronische voedingstransfo van een Telenet modem (nieuwe gehad na blikseminslag, de voeding bleek nog O.K.

De schakelaar voor de lift is een 2polige polariteits-omschakelaar met middenstand = nul voor het liftmotortje dat ook op 12V werkt.
Heb ook een spotlichtje dat uitschakelbaar is, werpt licht in de beslagketel.

De input "T°"  achteraan is de aansluitjack voor de bij de TC1000 bijgeleverde sonde, die zit in een inox dichtgelast buisje (van een koeler).

Om de Hendi automatisch te sturen moet je es kijken bij Fritz:

https://hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&fid=5&tid=12958&page=1&

Bericht helemaal bovenaan aangepast om 17u24 zelfde dag

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Ronnie

 • Reynaert Wijn- en Bier Gilde
 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 2.817
 • Land: be
 • Medewerker Reynaert Wijn-makers & Brouwers Gazet
Re: STC1000 met nieuwe firmware
« Reactie #26 Gepost op: 10-06-2018 17:43 u »
Er nog even bijvertellen dat de gebruikte STC1000 een model is met 1 relais: deze schakelt alleen verwarming aan of uit.

Er bestaan ook modellen met 2 relais: koelen en warmen, om bijv. een elektroklep in te schakelen om koelwater te circuleren en zo het wort te koelen (maar ook heet water, om het op te warmen middels een spiraal...)

Tags: