Beetje late reactie, maarruh, ik ga 'm ook proberen te benaderen (ik gebruik wel Gozdawa U.S. West Coast als gist, dus zal nooit echt helemaal in de buurt komen).
Verder, wat ik kan vinden over het Bootjesbier is, dat er in ieder geval géén sinaasappel in zit. En wél dat er 4 soorten graan in zitten, waarmee ik dan maar aanneem dat ook tarwe, haver en rogge erin zitten.
Verder gebruiken ze 'Belgian and US aromatic hops' én passen ze dryhopping toe, dat zie ik bij jou ook niet terug.
Vooralsnog ziet het er bij mij zo uit:
BrouwHulp Recept uitdraaiBasisOmschrijving | Waarde | Kenmerk | B006 |
Naam recept | Bootjesbier |
Brouwdatum | 13-05-2017 |
Bierstijl | Amber-Red (American) |
Volume | 19,0 l |
Begin SG | 1,061 SG |
Berekende kleur (Morey) | 27 EBC |
Berekende bitterheid (Rager) | 32 IBU |
Brouwzaalrendement | 73,0 % |
Kooktijd | 90 min. |
Water en brouwzoutenHoeveelheid | Ingrediënt | 23,00 l | Water uit Kuuks Water |
4,26 l | Spoelwater |
Waterprofiel behandeld waterCa | Mg | Na | HCO3 | Cl | SO4 | 66 mg/l | 12 mg/l | 66 mg/l | 215 mg/l | 94 mg/l | 41 mg/l |
Vergistbare ingrediëntenHoeveelheid | Naam | Mouterij | Kleur | % | 3,000 kg | Pilsmout | Dingemans | 3 EBC | 56,6 % |
1,000 kg | Lichte tarwemout | Dingemans | 3 EBC | 18,9 % |
0,500 kg | Roggemout | Weyermann | 4 EBC | 9,4 % |
0,300 kg | Havervlokken | Supermarkt | 2 EBC | 5,7 % |
0,300 kg | Gold Swaen Brown | Swaen | 220 EBC | 5,7 % |
0,200 kg | Cara-amber | Weyermann | 70 EBC | 3,8 % |
MaischschemaOmschrijving | Temperatuur | Stap tijd | Rust tijd | Beslagdikte | Amylaserust | 67,0 °C | 2 min. | 60 min. | 4,3 l/kg |
HopHoeveelheid | Naam | Type | % alfazuur | Kooktijd/toevoeging | IBU | 15,0 g | Cascade | pellets | 5,5% | 60 min. | 14,1 IBU |
10,0 g | Aurora | pellets | 8,2% | 60 min. | 14,0 IBU |
10,0 g | Cascade | pellets | 5,5% | 12 min. | 2,5 IBU |
5,0 g | Aurora | pellets | 8,2% | 12 min. | 1,9 IBU |
40,0 g | Cascade | pellets | 5,5% | koudhop | 0,0 IBU |
15,0 g | Aurora | pellets | 8,2% | koudhop | 0,0 IBU |
Overige ingrediëntenHoeveelheid | Naam | Type | Gebruik | 7,00 g | Gemberwortel | kruid | koken |
7,00 g | Korianderzaad | specerij | koken |
GistHoeveelheid | Naam | Type | 11,0 g | U.S. West Coast () | bovengist |