Hallo allemaal,
Ik wil een dezer dagen het onderstaande recept gaan brouwen, de ingredienten heb ik inmiddels in huis en ik ben inmiddels aan het proberen gist terug te winnen uit een Chimay Rood flesje. Wat niet in het recept staat aangegeven is hoeveel maisch/spoel water die ik nodig heb, doorgaans gebruik ik voor een 10 liter recept 6 liter maisch water en ongeveer 6 liter spoel water exclusief de hoeveelheid water die de mout opneemt. Kan ik hiervoor het zelfde schema gebruiken?
Ingrediënten voor 10 liter:
2100 gr Pale Alemout
240 gr Aromamout 50 EBC
120 gr Caramout 300 EBC (speciale B mout)
15 gr Chocolademout
120 gr Bruine Kandij of Kristalsuiker
23 gr Styrian Goldings hop, 5,6 % (60 min.koken)
15 gr Styrian Goldings hop, 5,6 % (30 min.koken)
15 gr Willamette hop, 4 % (laatste 10 min.)
1 pk Wyeast 1214 Begian Abbey gist (starter maken)
Gebruik zacht brouwwater en zuur het licht aan.
Aanbevolen maischschema: 60 minuten bij 67 graden..
Kooktijd 90 min.
Begin Sg: 1061,
Eind Sg 1010, Alc 7 %.
Aanbevolen gisttemperatuur: 20 graden.
Pieter