Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brouwen zonder mout?  (gelezen 7510 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.824
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Brouwen zonder mout?
« Gepost op: 26-04-2005 14:28 u »
Hoi,

Ik kwam elders een link naar een artikel over moutloos bier tegen die ik jullie niet wil onthouden. Geen mout beschikbaar? Dan maak je gebruik van wel beschikbare gewassen en voeg je toch gewoon enzymen toe?

Wellicht ook een mooie toekomst voor gluten-vrij bier?

Herman


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.429
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Brouwen zonder mout?
« Reactie #1 Gepost op: 26-04-2005 14:45 u »
Leuk om te lezen, bedankt voor de link Herman. Ben eigenlijk wel benieuwd hoe het Roemeense moutloze bier smaakt. Was een paar jaar geleden in Roemenie en heb daar prima bieren gedronken. Het moet dus wel naar bier smaken, want de lokale consumentenmarkt knows the real thing.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.232
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Brouwen zonder mout?
« Reactie #2 Gepost op: 15-12-2005 14:34 u »
Even een "oude" Thread naar boven halen,

Dit kan natuurlijk prima, aangezien alleen de enzymen ontbreken. De basis, graan, is dus wel aanwezig. En aan de smaak zal het niets afdoen denk ik, gezien hun best verkochte biertje.

Groeten en gezondheid
Oscar

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.123
  • Land: nl
Re: Brouwen zonder mout?
« Reactie #3 Gepost op: 15-12-2005 22:38 u »
Dit kan natuurlijk prima, aangezien alleen de enzymen ontbreken. De basis, graan, is dus wel aanwezig.
Ik zoek al jaren een vrijwilliger om een paar kilo graan te kauwen. Met wat dan niet (per ongeluk) is doorgeslikt zou ik een bier kunnen brouwen. De vrijwilliger moet wel een zuurpruim zijn, omdat de pH van speeksel (6,6) wat hoog is.

Hans Hans

Tags: