Natuurlijke mutatie van gist door de eeuwen

Gestart door RoodeLeeuwVenlo, 31-10-2016 00:05 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

RoodeLeeuwVenlo


Nerro

De schrijver beargumenteert op een wat warrige wijze dat we het echte oerbier niet na kunnen maken omdat de veredelde moderne gisten worden toegepast. Op zich is dat zo maar het is helemaal niet onmogelijk om een natuurlijke gist te oogsten en die te gebruiken. Er zijn ook zeker mensen die dat doen, ze gaan de tuin in en oogsten met agarplaatjes gist uit de lucht.

Weet er iemand of er ergens een fylogenetische landkaart van gist te vinden is?

SanderH

Citaat van: Nerro op 31-10-2016  00:43 uDe schrijver beargumenteert op een wat warrige wijze dat we het echte oerbier niet na kunnen maken omdat de veredelde moderne gisten worden toegepast. Op zich is dat zo maar het is helemaal niet onmogelijk om een natuurlijke gist te oogsten en die te gebruiken. Er zijn ook zeker mensen die dat doen, ze gaan de tuin in en oogsten met agarplaatjes gist uit de lucht.

Weet er iemand of er ergens een fylogenetische landkaart van gist te vinden is?

Advocaat van de duivel: is die wilde gist dan ook niet geëvolueerd en dus niet meer hetzelfde als destijds? ???

Amateurke

Citaat van: Nerro op 31-10-2016  00:43 uWeet er iemand of er ergens een fylogenetische landkaart van gist te vinden is?

Ik denk dat Ingo daar een tijdje terug een artikel over gepost heeft? Is van de hand van Prof. Verstrepen (KU Leuven)

iloveoxytocin

Ik ben nog geen fylogenetische kaart tegengekomen, maar wellicht staat er een tussen het labhoofd's publicaties (labhoofd van dat lab aan de KUL). Dit paper heb ik recent ook gezien, daar zit er wel een in, maar helaas van kruisingen die ze zelf hebben uitgevoerd.

Overigens lijkt me het heel tof om met zo'n nieuwe kruising een lager te maken; schijnbaar heeft H29 een interessant aroma/flavourprofiel. Heeft iemand ooit gehoord wanneer dat soort gisten voor hobbyisten verkrijgbaar worden?


seed7

Citaat van: Amateurke op 31-10-2016  22:48 uIk denk dat Ingo daar een tijdje terug een artikel over gepost heeft? Is van de hand van Prof. Verstrepen (KU Leuven)

Ik denk dat je op de bovenste twee doelt, de derde is iets later verschenen en voor mij niet verder toegankelijk dan de samenvatting:

http://www.popularmechanics.com/science/news/a22761/here-it-is-the-family-tree-of-beer/
http://www.cell.com/cell/pdf/S0092-8674(16)31071-6.pdf

http://www.cell.com/current-biology/pdf/S0960-9822(16)30984-8.pdf

Ingo

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.