OBBK 2016 V3 American Rye Beer - Michael Zimmerman

Gestart door Mike101, 30-10-2016 17:35 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mike101

Bij deze het recept waarmee ik de 3e plaats in klasse V heb gewonnen met 87 punten.
Het commentaar van de jury: Mooi uitgebalanceerd bier. Alles klopt zonder echte vernieuwende toevoegingen.
Daarom een mooie 3e plek, proficiat.


Omdat er geen klasse voor Amerikaanse tarwe en roggebieren is in Nederland heb ik hem ingestuurd in klasse V.

Ik heb overigens niet gespoeld voor dit recept.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk011
Naam receptUSA RyeWeizen 29-05-2016
Brouwdatum05-29-16
BiertypeAmerikaans tarwebier
Volume17,0 l
Begin SG1,055 SG
Eind SG1,014 SG
Schijnbare vergistingsgraad74,5%
Alcoholgehalte5,3 vol.%
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)26 IBU
Brouwzaalrendement75,1 %
Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
[row][row][row][row]
HoeveelheidIngrediënt
25,70 lWater uit Veldhoven2,38 gCaCl22,72 gCaSO46,35 mlMelkzuur0,04 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
84 mg/l5 mg/l10 mg/l149 mg/l30 mg/l64 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,944 kgPilsmout 2,5-4 EBC PremiumDingemans3 EBC45,0 %
1,296 kgRye Rogge mout 8 EBCThomas Fawcett and Sons8 EBC30,0 %
0,864 kgTarwemout 5 EBC PremiumDingemans3 EBC20,0 %
0,216 kgChateau Oat 2.3 EBCDingemans2 EBC5,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 167,0 °C1 min.60 min.5,9 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
21,3 gCascadepellets5,8%30 min.14,9 IBU
14,2 gCascadepellets5,8%15 min.6,4 IBU
14,2 gCascadepellets5,8%10 min.4,7 IBU
10,7 gCascadepellets5,8%0 min.0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
0,5 l starterAmerican Hefeweizen Ale (WLP320)bovengist

Vergisting
KenmerkWaarde
Starttemp. vergisting18,0 °C
Max. temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind temp. hoofdvergisting18,0 °C
Eind SG hoofdvergisting1,000 SG
Schijnbare vergistingsgraad100,0%
Temp. nagisting21,0 °C
Start lagering06-12-16
Temp. lagering4,0 °C


Haagse Wouter

Een mooi simpel bier!
Lijkt me wel mooi om eens te brouwen.

Mario72

Deze inderdaad onthouden. Ziet er goed uit

Jacques

Hallo Michael,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

tdp

Is je eind SG 1.014 zoals in het recept, of echt 1.000?

Eind SG hoofdvergisting 1,000 SG
Schijnbare vergistingsgraad 100,0%

Groet,

Mike101


tdp


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.