Alle 3 de bieren zijn inmiddels gebrouwen en staan op fles:
1. Tripel Begin SG: 1080 Eind SG: 1020 SVG 75% WL3944
2. Quadrupel Begin SG: 1096 Eind SG: 1018 SVG 81% BE-256 (Safbrew abbey)
3. IPA Begin SG: 1068 Eind SG: 1012 SVG 82% US-05
Nu heb ik de eerste 2 bieren getest
Sample genomen met een klein schepje en deze bij extractie vloeistof geschonken:

Uitslag vergeleken met aangegeven uitslagen:

Uitslag van de eerste twee bieren:

GGGGRRRR!! Volgens de test zijn ze dus niet glutenvrij! Zelfs Very High Positive!
En vraag ik mij direct af wat er mis gaat.
- De Clarity ferm heb ik bij alle 3 de bieren toegevoegd tegelijk met het toevoegen van de gist. Wort +/- 25graden.
- Zoveel mogelijk gist/trub afgetapt en uit de fles gehouden
- Gewacht met testen tot het bier op druk was op de fles / drinkbaar is.
Wat me opvalt:
- Bier is niet super helder
- Bewaartemperatuur vermeld op de verpakking is kamertemperatuur terwijl de bewaartemperatuur bij DSM 5graden is.
- Vandaag bij Brouwmarkt geweest en daar lag het ook in de koeling, dit heb ik niet gedaan omdat het anders stond op de verpakking. (een 4e ligt nu dus wel in de koelkast)
Nu vraag ik me af hoe verder:
Is de test wel juist? (kan dit eventueel testen met een fabrieks glutenvrij bier, maar de testen kosten toch ongeveer € 20 / st)
Gaat er iets anders mis?
Ergens anders laten testen?