Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: BONK 2016 C1 - Weizenbock - Jelle Klinge  (gelezen 2397 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Biertje1985

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.053
  • Land: nl
  • Zelf bouwen is net zo leuk als zelf Brouwen
BONK 2016 C1 - Weizenbock - Jelle Klinge
« Gepost op: 09-10-2016 20:24 u »


Totaal van 85 punten, eerste prijs C klasse Weizenbock

Feedback :
“Mooie weizenbock, goede presentatie, zeer mooie geur. Smaak iets te sterk.”

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptWeizenbock 2.0
Brouwdatum28-08-2016
BiertypeWeizen(doppel)bock
Volume26,0 l
Begin SG1,070 SG
Berekende kleur (Morey)21 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)13 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.


Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
25,00 lHellevoets kraanwater
5,00 mlMelkzuur
13,74 lSpoelwater


Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
49 mg/l7 mg/l39 mg/l62 mg/l58 mg/l50 mg/l


Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
4,502 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC55,6 %
2,139 kgPilsmoutWeyermann3 EBC26,4 %
0,900 kgMünchenermoutDingemans15 EBC11,1 %
0,281 kgCaramunich IIWeyermann120 EBC3,5 %
0,281 kgMelanoidinmoutWeyermann70 EBC3,5 %


Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Kruidnagel41,0 °C1 min.15 min.3,1 l/kg
Schuimrust55,0 °C1 min.3 min.3,1 l/kg
Beta62,0 °C1 min.40 min.3,1 l/kg
Alfa72,0 °C1 min.20 min.3,1 l/kg
Spoel-Temp78,0 °C1 min.2 min.3,1 l/kg


Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
28,1 gTettnangerbellen1,7%60 min.3,9 IBU
14,6 gStyrian Goldingspellets6,8%60 min.8,9 IBU


Gist
HoeveelheidNaamType
2,0 l + 0,5 l getrapte starterWeihenstephan Weizen (3068)bovengist


(Starter geroerd met magneetroerder)

Vergistingstemperatuur Begin 18 graden - na 2 dagen 19 graden - nagisting 20 graden, ik had haast voor het Bonk dus ik heb het bier vroeg gebotteld.
Daardoor meer gist in de flessen dan gewenst. Eind SG 1018 suiker 7 suiker Gram per liter.

Opmerking - Rendement kwam iets laag uit heb 250 gram suiker toegevoegd aan het gistvat bij het begin.




Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline SanderH

  • t Wort Wat!
  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 316
  • Land: nl
  • Brouwen met de HERMS of de RIMS?
Re: BONK 2017 C1 - Weizenbock - Jelle Klinge
« Reactie #1 Gepost op: 09-10-2016 20:30 u »
Gefeliciteerd met je prijs en fijn dat je het recept deelt. Maar volgens mij loop je een beetje op de zaken vooruit door te vermelden dat je een prijs in 2017 hebt gewonnen.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.282
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: BONK 2017 C1 - Weizenbock - Jelle Klinge
« Reactie #2 Gepost op: 09-10-2016 20:31 u »
Maar volgens mij loop je een beetje op de zaken vooruit door te vermelden dat je een prijs in 2017 hebt gewonnen.

 ;D ;D ;D

Offline Biertje1985

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.053
  • Land: nl
  • Zelf bouwen is net zo leuk als zelf Brouwen
Re: BONK 2017 C1 - Weizenbock - Jelle Klinge
« Reactie #3 Gepost op: 09-10-2016 20:32 u »
Gefeliciteerd met je prijs en fijn dat je het recept deelt. Maar volgens mij loop je een beetje op de zaken vooruit door te vermelden dat je een prijs in 2017 hebt gewonnen.
Typefout  :nut: maar bedankt voor de opmerking  :proost:

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 28.860
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: BONK 2016 C1 - Weizenbock - Jelle Klinge
« Reactie #4 Gepost op: 09-10-2016 21:43 u »
Hoi Jelle,

Bedankt voor het als eerste delen van je prijswinnende recept. Nog een aantal recepten te gaan.

Tags: