Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen: Bart  (gelezen 953 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline iloveoxytocin

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 68
  • Land: nl
  • IBU: Ik Brouw in Utrecht
Even voorstellen: Bart
« Gepost op: 22-09-2016 21:35 u »
Hallo!

Ik ben een tijdje slechts een bezoeker op dit forum, en per vandaag ook geregistreerd. Wat fijn dat deze informatiebron bestaat voor de beginnende thuisbrouwer, en dat dit zo actief wordt onderhouden!

Om me voor te stellen: ik ben Bart, 28, als onderzoeker werkend en samenwonend in een grote stad in het midden van het land, en sinds ruim een halfjaar bezig met thuisbrouwen. Ik heb het brouwvirus opgelopen toen ik een startersset voor een vriend uit mocht zoeken, en toen zag hoe veelzijdig dit vak is. Er is zoveel te leren! Na een eerste keer blik volgde snel een partial mash, waarna een stap naar volmout ook snel gedaan was. Momenteel vergist er een kloon van Midas Touch, 1/3 van de batch vergist in een zelfgemaakte amfora -- het virus woekert. (zie: http://byo.com/hops/item/2240-dogfish-head-midas-touch-clone).

In het aankomende jaar wil ik, naast beter te worden in het bierbrouwen zelf, ook rustig een van de volgende dranken brouwen. Heeft iemand hier toevallig al ervaring mee?
- chicha de jora, zie https://en.wikipedia.org/wiki/Chicha_de_jora en voor een recept: http://www.localharvest.org/blog/realfood/entry/brewing_chicha_de_jora_for
- een bier vergisten met professionele wijngist (niet degene die aangeboden worden op bier-winkels, maar op de wijnmarkt zijn gericht; deze zijn specifieker en minder generiek).
- cocoapods vergisten (het vergisten van opengeslagen cacaopods is een vroege stap in het maken van chocola, maar schijnbaar kan je ook een goede drank maken van de pulp ipv de zaden).
- een bier vergisten met een wild 'gevangen' gist, na selectie daarvan (paar keer op petrischaaltjes uitgestreken / geselecteerd).

Groet,
Bart

Tags: