Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Wyeast gist  (gelezen 1200 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Fermon

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 750
  • Land: nl
Wyeast gist
« Gepost op: 31-08-2016 16:28 u »
Beste dames & heren hobbybrouwers.

Morgen ga ik een poging wagen om de Westmalle tripel te brouwen(kloon).
Nu ga ik voor het eerst gist gebruiken van Wyeast, en heb de verpakking vanmiddag gesmackt ;)
Nu om 16:23 staan de verpakkingen (2 stuks) al behoorlijk bol.


Ik heb gelezen dat de binnenste zakje met voeding minimaal een dag voor het brouwen gesmackt moet worden, vandaar dat ik het vandaag al heb gedaan.

Mijn vraag is nu: moet ik de verpakkingen vannacht in de koelkast leggen of gewoon op kamertemperatuur laten?
De productiedatum van de gist is: 8  augustus 2016 dus de gist is behoorlijk vitaal lijkt mij.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Etn82

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.186
  • Land: nl
  • Life is too short to drink bad beer
    • www.debebaardebrouwer.nl
Re: Wyeast gist
« Reactie #1 Gepost op: 31-08-2016 19:42 u »
De verpakkingen kan je gewoon buiten de koeling houden. Ergens op een redelijke constante temp. is prima.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.241
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Wyeast gist
« Reactie #2 Gepost op: 31-08-2016 21:35 u »
Toch raad ik aan om verpakkingen Wyeast die echt strak staan in de koelkast te bewaren.

Offline Biertje1985

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.430
  • Land: nl
  • Uit iedere brouw, komen weer nieuwe recepten.
Re: Wyeast gist
« Reactie #3 Gepost op: 01-09-2016 18:47 u »
Nieuwe verpakking, ik heb hem ook al. Perfect productiedatum 10-08  ;D
Erg vers dus.

Ik heb het idee dat het binnenzakje wat makkelijker smackt nu, daar zat ik ook wel eens mee te klooien dus als mijn idee klopt
vind ik dat een vooruitgang. ^-^

Ow en prop maar in de koelkast, dan kan je de gist wat langer bewaren. (of die nou bol is of niet)

Offline Fermon

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 750
  • Land: nl
Re: Wyeast gist
« Reactie #4 Gepost op: 01-09-2016 20:50 u »
Nieuwe verpakking, ik heb hem ook al. Perfect productiedatum 10-08  ;D
Erg vers dus.

Ik heb het idee dat het binnenzakje wat makkelijker smackt nu, daar zat ik ook wel eens mee te klooien dus als mijn idee klopt
vind ik dat een vooruitgang. ^-^

Ow en prop maar in de koelkast, dan kan je de gist wat langer bewaren. (of die nou bol is of niet)

Ik zat behoorlijk te prutsen om het zakje kapot te krijgen, was mijn eerste keer  :nut:

Ze liggen niet meer in de koelkast, ik heb vanochtend gebrouwen :brouwen:

Tags: