Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Nieuwe Danstar gist: London ESB  (gelezen 3696 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.335
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeŽn dan tijd om te brouwen.
Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Gepost op: 17-08-2016 13:45 u »
Ik kwam dit bericht tegen.
https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=27487.0
en wat extra info:
http://agronetbrewing.com/pdf/ft/London%20ESB%20TDS%20final.pdf

Op de website van Lallemand kan ik zo snel niks vinden, maar ik ben benieuwd. Dit zou weer een interessante toevoeging aan het korrelgist assortiment zijn.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.855
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #1 Gepost op: 17-08-2016 13:48 u »
Mooi dat het assortiment verder lijkt te worden uitgebreid.

Zelf zal ik deze gist niet gebruiken. De ESB is een stijl dat ik nog steeds niet echt kan waarderen :) .

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 29.387
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #2 Gepost op: 17-08-2016 21:49 u »
Ik kwam dit bericht tegen.
https://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=27487.0
en wat extra info:
http://agronetbrewing.com/pdf/ft/London%20ESB%20TDS%20final.pdf

Op de website van Lallemand kan ik zo snel niks vinden, maar ik ben benieuwd. Dit zou weer een interessante toevoeging aan het korrelgist assortiment zijn.

Goed nieuws. De London EBS vind ik een hele mooie gist. Geeft een moutige smaak en veel fruitigheid.
Als deze gist in korrelvorm beschikbaar is, is de flexibiliteit voor ons hobbybrouwers weer groter.   

Online Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.371
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #3 Gepost op: 17-08-2016 22:33 u »
Kijk, goede ontwikkelingen...

Wel raar dat de TDS en het product nog niet op de website van Danstar zelf staan, maar dat deze al wel ergens anders op internet staat...  :weetniet:

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.335
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeŽn dan tijd om te brouwen.
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #4 Gepost op: 17-08-2016 23:02 u »
Dat vond ik ook juist zo apart. Er zijn al Amerikaanse webshops die het te bestellen aanbieden, maar op de website van Lallemand/Danstar helemaal niks. Zelfs geen nieuwsbericht.

Offline Adrie

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.975
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #5 Gepost op: 24-08-2016 10:07 u »
Ik ben heel benieuwd hoe zeer deze gist verschilt met de Windsor. Op zich vind ik de Windsor een heel goede gist voor Engelse bitters, waaronder ESB.

Online Chilobrachys

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 200
  • Land: nl
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #6 Gepost op: 24-08-2016 10:40 u »
Kijk, goede ontwikkelingen...

Wel raar dat de TDS en het product nog niet op de website van Danstar zelf staan, maar dat deze al wel ergens anders op internet staat...  :weetniet:

Inmiddels staan ze er wel op.

http://www.danstaryeast.com/company/products/london-esb

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 29.387
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #7 Gepost op: 26-08-2016 22:52 u »
Vandaag de laatste Brauwelt International via de post binnen gekregen. Op de laatste pagina een paginagrote advertentie voor deze gist. De professionele brouwers weten nu dus ook dat deze gist beschikbaar is.

Offline brouwmus

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 743
  • Land: nl
  • 't hoeft niet op al is het lekker
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #8 Gepost op: 27-08-2016 11:12 u »
Ik ben ook benieuwd naar deze gist en zal hem zeker een keer proberen zodra hij leverbaar is via de gebruikelijke winkels hier in Nederland.

Groet,
John

Offline Rich

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 510
  • Land: nl
  • Tonight let it be Schraderbršu

Offline brouwmus

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 743
  • Land: nl
  • 't hoeft niet op al is het lekker
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #10 Gepost op: 11-10-2016 13:07 u »
Klopt, mijn brouwmaat brengt hem morgen voor me mee, als alles goed gaat :)

Offline tdp

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.966
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #11 Gepost op: 11-10-2016 13:35 u »
Ben erg benieuwd, ga deze zeker binnenkort eens gebruiken :)

Offline Hay

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.216
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #12 Gepost op: 11-10-2016 13:36 u »
Wil van de winter toch nog iets engels gaan brouwen, ga ik deze meteen uit proberen.

Offline seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.867
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #13 Gepost op: 18-10-2016 13:15 u »

Offline DieterB

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 6
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #14 Gepost op: 19-11-2016 12:59 u »
Afgelopen zondag een Brown Ale gebrouwen met deze gist. Maandagavond veel activiteit in het waterslot, dinsdagavond bijna niks meer. Op Amerikaanse fora is te lezen dat deze gist als een raket gaat, maar een beetje zorgen maakte ik me wel. Zojuist overgeheveld naar het klaringsvat en wat blijkt? Vergist van 1.050 naar 1.016, vermoedelijk dus in zo'n 48 uur.
Eerste indruk: weinig esters, mout komt wat meer naar voren in de geur en smaak en de hop juist wat minder.

Offline tdp

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.966
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #15 Gepost op: 21-08-2017 16:45 u »
Afgelopen zondag een Brown Ale gebrouwen met deze gist. Maandagavond veel activiteit in het waterslot, dinsdagavond bijna niks meer. Op Amerikaanse fora is te lezen dat deze gist als een raket gaat, maar een beetje zorgen maakte ik me wel. Zojuist overgeheveld naar het klaringsvat en wat blijkt? Vergist van 1.050 naar 1.016, vermoedelijk dus in zo'n 48 uur.
Eerste indruk: weinig esters, mout komt wat meer naar voren in de geur en smaak en de hop juist wat minder.

Even een bump van dit topic:
Afgelopen donderdag voor de 2e keer deze gist gebruikt. De gist gaat inderdaad als een dolle bij mij. De eerste keer een 18 liter van 1.037 binnen 2 dagen compleet uitvergist, ik heb het idee dat het bier wat ik afgelopen donderdag gebrouwen heb (ESB achtig, SG van +/- 1.045 / 17,5 liter) ook reeds uitvergist is.

Qua smaakprofiel (n=1):

De mout komt mooi naar voren, licht fruitig (appel?), met de hop die wel lekker doorkomt. Ik vind het een fijne gist, ga deze wel vaker gebruiken.

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.335
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeŽn dan tijd om te brouwen.
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #16 Gepost op: 27-01-2018 15:23 u »
Ik heb mijn recente 2,0% bier met deze gist vergist. Vooral gekozen vanwege de lagere vergistingsgraad. Van 1025 naar 1010 oftwel 60%. Dit is ook wat ik op veel fora tegenkom. Oftewel een klassieke Engelse gist waarbij je waarschijnlijk een leuke ESB o.i.d. kan brouwen met een deel invertsuiker zonder dat het botdroog uitvergist.

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.335
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeŽn dan tijd om te brouwen.
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #17 Gepost op: 27-01-2018 21:05 u »
Nog vergeten toe te voegen: vlokt slecht uit.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 29.387
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #18 Gepost op: 27-01-2018 21:59 u »
Ik heb mijn recente 2,0% bier met deze gist vergist. Vooral gekozen vanwege de lagere vergistingsgraad. Van 1025 naar 1010 oftwel 60%. Dit is ook wat ik op veel fora tegenkom. Oftewel een klassieke Engelse gist waarbij je waarschijnlijk een leuke ESB o.i.d. kan brouwen met een deel invertsuiker zonder dat het botdroog uitvergist.

Waarom invertsuiker? Maakt deze gist minder invertase aan? Normaal scheidt biergist het enzym invertase uit en wordt sucrose door dit enzym gescheiden in fructose en gluose. Dankzij dit mechanisme is het niet nodig suiker te inverteren. De gist regelt het inverteren.

Offline RienP

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.335
  • Land: nl
  • Meer recept-ideeŽn dan tijd om te brouwen.
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #19 Gepost op: 28-01-2018 02:19 u »
Omdat invertsuiker, met name de wat donkere invertsuikers, anders van smaak is dan de kandijsuikers. De Britten gebruiken van oorsprong enkel invertsuikers  in hun bieren.
Met lichte invertsuiker zul je het verschil niet merken t.o.v. kandijsuiker verwacht ik. Helaas zijn invertsuikers in de Benelux wat lastiger verkrijgbaar.

Offline Biertje1985

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.110
  • Land: nl
  • Zelf bouwen is net zo leuk als zelf Brouwen
Re: Nieuwe Danstar gist: London ESB
« Reactie #20 Gepost op: 28-01-2018 15:17 u »
Ik heb begrepen dat deze gist ook problemen heeft met Maltotriose ketens.

Tags: