Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vlokken/waas na vergisting  (gelezen 1230 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Lukske93

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Vlokken/waas na vergisting
« Gepost op: 09-08-2016 19:42 u »
Hallo brouwers,

Momenteel zijn we bezig met het maken van een Arseen Weizen.
Echter na een anderhalve week op het vergistingsvat te hebben gestaan, werd het vandaag tijd om het op fles te zetten.
Bij het open maken van het vat kregen we de schrik van ons leven.
Er zit een soort van schimmel/vlokken op ons bier. Het stinkt ook gek genoeg naar banaan.



Nu hebben we heel internet afgezocht, maar hebben geen idee wat het is. Geen kaam dachten wij.

Wat denken jullie?

Alvast bedankt!


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 9.937
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Vlokken/waas na vergisting
« Reactie #1 Gepost op: 09-08-2016 19:44 u »
Banaan voor een typische Weizengist is prima.

De bruine vlekken lijken me op het eerste oog gewoon hopharsen. Ook prima!

Succes met dit brouwsel en veel plezier met deze hobby.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.040
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Vlokken/waas na vergisting
« Reactie #2 Gepost op: 10-08-2016 09:21 u »
Zoals William aangeeft: banaangeur is een van de kenmerkende eigenschappen van een weizen, trek maar eens een Fransiskaner open ;)
Die vlekken lijken mij ook niet een infectie o.i.d..

Groet,
de TDP

Tags: