Meer medebrouwers hier?

Gestart door meadmaker, 28-09-2005 13:17 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Beste maedmaker,

Jouw verhaal komt mij bekend voor. Al eerder waren er bierbrouwers die daar veel last van hebben gehad. Van de ene tot de andere dag werden al hun bieren zuur. Ze probeerden van alles maar het lukte hen haast niet om het probleem te overwinnen.

Alleen na het gaan brouwen op een andere locatie of na een zeeeer grondige reiniging van hun brouwplek met goed werkende desinfecterende middelen konden ze het probleem te boven komen.

Tip 1: maak alles direct na gebruik schoon en bewaar je materialen droog.
Tip 2: dweil eventuele morsingen meteen op en gebruik daarvoor een desinfecterende oplossing.
Tip 3: zorg voor gladde oppervlakten (vloeren, wanden en eventueel het plafond). Reinig deze regelmatig met een desinfecterende oplossing.
Tip 4: maak loze ruimten, afvoerputjes en dergelijke dicht.

Succes!

Cor

Hallo allen,

Ook wij hebben dit ervaren. Brouw je voor de eerste keer, dan lukt je bier waarschijnlijk wel. Volgende brouwsels gaan vaker mis. Tot nu toe had ik daar de volgende verklaringen voor:
1) Beginnersgeluk;
2) De eerste keer ben je precies, later word je laks.

Waar ik nog niet aan gedacht heb is deze besmetting met micro-organismen... Het is wel heel goed mogelijk en verklaarbaar ja! Na een keertje brouwen heb je alvast op verschillende plekken wort zitten wat er al een tijdje ligt weg te schimmelen... Al maak je nog zo goed schoon, je vergeet vast een hoekje ergens. HEEL goed reinigen met chloor of iets anders desinfecterends, zit niets anders op.

Het voordeel is dat wij vaker op andere locaties zijn gaan brouwen, wel vaak met dezelfde spullen... Dan neem je toch je microopjes mee...

Ik zou zeggen... EUREKA! Zo hebben we toch een veel voorkomend probleem verklaard, en de oplossing is er... Je keuken/brouwruimte (beter: het hele huis?) en al je materiaal heel goed desinfecteren!

Groetjes,
Cor.

Jacques

Hoi Cor,

Je microopjes neem je niet zo makkelijk mee als je je brouwspullen ten eerste goed schoonmaakt en ten tweede goed droogt.
Microben hebben voedingsstoffen en vocht nodig om te kunnen overleven. Het droog bewaren van brouwmaterialen is dus een belangrijk wapen in de strijd tegen infecties.

Jokke

Vraagje dan, hoe drogen jullie je slangetjes en dergelijke dan? Die blijven bij mij alltijd nog wel wat vochtig...

 :degroeten:

Edgar

Heet naspoelen en dan onmiddellijk heel hard uitslingeren en ophangen. Dan droogt het wel. Anders kan je er je beluchtingspompje met gefilterde lucht op aansluiten.

Herman

Gefilterde lucht lijkt me een beetje overdreven Ed.

Edgar

Ach, als je filtertje toch op je pomp zit... Maar je hebt gelijk, het is allesbehalve nodig.

SanderZ

Citaat van: meadmaker op 26-10-2005  12:41 uweer een partij mede, van de goedkoopste vloeibare honing van de jumbo weggegooid,...

Ik ken de honing van de jumbo niet, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat dit erg goede honing is. Ik denk dan ook niet dat je hier een kwalitatief goede mede van kunt maken...
Zelf gebruik ik liever wat betere honing. Twee van mijn favorieten zijn sinaasappelbloesem- en boekweithoning. Ik heb een paar dagen terug nog een boekweitmede gebotteld: errug lekker! :proost:

Marco1337

Als je nog goede mede zoekt om te testen: www.heathenmead.nl verkoopt echt lekkere mede!

Brouwers

Citaat van: Marco1337 op 04-10-2016  10:59 uAls je nog goede mede zoekt om te testen: www.heathenmead.nl verkoopt echt lekkere mede!

Wij van WC eend?

Citaat van: Marco1337 op 02-03-2016  20:49 uHey!

Mijn broer en ik zijn naast het brouwen van mede dit ook gaan verkopen op: www.heathenmead.com.
Alles is geregeld en wij mogen dit legaal verkopen, er is alleen 1 probleem wij hebben weinig tot geen klanten :C

Hebben jullie naast het advies van brouwen ook advies voor het runnen van een site?

Ik sta open voor suggesties! Alvast bedankt :)

Groetjes,

Marco


JohnnieWbl

Zou de wc-eend opmerking eerst ook maken :p PR is wel eens lastig als (jeugdig) enthousiasme overheerst. Tip voor Marko: wees een beetje terughoudend met zelfpromoten, zeker op een hobby-brouw forum waar het verhaal achter brouwsels voorop staat..

Jacques

Citaat van: Brouwers op 04-10-2016  12:33 uWij van WC eend?

Goed opgemerkt.

@Marco1337
Graag geen reclame maken in topics. Als je reclame wilt maken op deze site kan dat via Google Adwords.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.