Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Siet  (gelezen 1854 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Siet
« Gepost op: 20-10-2005 14:05 u »
Ik heb wel eens gehoort van maizena toevoegen op een bepaald punt in het proces om de boel
troebel te krijgen.

Weet iemand hoe en wat?á :weetniet:

Ik drink op dit ogenblik een Siet geboortebier. Lekker hoppig.
Van wie heb ik deze nou gehad? ( ik weet het niet meerá :lekkerbier: ).

 :degroeten:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Siet
« Reactie #1 Gepost op: 20-10-2005 14:21 u »
Die heb je van mij gehad omdat de jouwe (die je van Edwin had gekregen) gepikt was :)

Smaakt goed he, abrikozen in een sterk blond bier?

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Siet
« Reactie #2 Gepost op: 20-10-2005 16:48 u »
Ik heb helemaal niet gelet op abrikozen. Ik wist niet dat dit het abrikozenbier bier was.
Ik proefde wel een componentje in het bier, wat ik niet 123 thuis kon brengen.
Maar dat is dus de kunst volgens de legendarische Jan van Schaik.

Een goed bier dus.  :duimop:

 :degroeten:

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: Siet
« Reactie #3 Gepost op: 21-10-2005 00:02 u »
Dank je!

De thread is nog wel terug te vinden: en wel hier
Het bier is ondertussen twee jaar oud en licht over zijn top heen.

Deze thread is gesplitst van een ander? Ik kan de opmerking over de maizena niet plaatsen namelijk.

Edwin

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Siet
« Reactie #4 Gepost op: 21-10-2005 07:24 u »
Hey Edwin,

Citaat
Het bier is ondertussen twee jaar oud en licht over zijn top heen.

2 jaar?
Wauw !
Dan is het een heel hoppig biertje geweest.
De hop was naar mijn inziens nog goed aanwezig.
Je kon wel zien dat de gist al een beetje los liet.

 :degroeten:

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Siet
« Reactie #5 Gepost op: 21-10-2005 07:34 u »
Inderdaad geef je dit bier geen twee jaar als je het proeft. Er is wel duidelijk verouderingssmaak aanwezig, maar nog vrij beperkt. Je hebt vast heel voorzichtig gebrouwen, of anders zat er toch een klein beetje sulfiet aan de abrikoosjes...?

Die 'loslatende gist' is abrikoos, Hop.

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: Siet
« Reactie #6 Gepost op: 21-10-2005 09:25 u »
Ik heb wel heel voorzichtig gebrouwen! Het bier MOEST lukken natuurlijk.

Als het goed is zat er geen sulfiet meer op de abrikozen, maar 100% zeker ben ik daar niet van. Het waren biologische Ún ik heb ze een voor een gereinigd  :P.
Het bier is in september 2003 gebrouwen (ik meen de 25e)

Edwin

Tags: