Vandaag mijn poging tot een tarwetripel overgeheveld en gebotteld.
Mijn begin sg was 1074. Mijn eind sg 1006. Dus een svg van maar liefst 92%.
Het groot gedroogde gistonderzoek van Jacques toont een spreiding van 76% tot 86%. Daar ga ik dus ruim overheen.
Omdat ik geen klassieke weissen of witbier wilde, maar een tarwetripel, heb ik ruim 10% suiker toegevoegd. Wellicht verklaart dat voor een deel het hoge svg.
Ik heb gemaischt op 66/67 ºC (éénstapsmaïsch).
Hoogdvergisting op 22 ºC. Na de hoofdvergisting stapsgewijs verhoogd naar 23,5 ºC.
Eerste smaakimpressie: bitter, droog, tarwe, complex, klein beetje zoet aan het eind... Ik meen de korianderzaad te proeven die ik heb toegevoegd, maar ben daar niet helemaal zeker van. De gedroogde sinaasappelschillen proef ik in ieder geval nog niet terug.
Zijn er meer brouwers bij wie de WB-06 zover is doorvergist?