Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 2016 E3 Saison Dupont door Jan van den Hoogen  (gelezen 4395 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Esterenbrouw

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 355
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
ONK 2016 E3 Saison Dupont door Jan van den Hoogen
« Gepost op: 07-07-2016 10:39 u »
Onderstaand recept van de 3e prijs van de Saison Dupont Klasse E met 83 punten.

Jury-commentaar: Mooie Saison.
                            T.o.v. Saison Dupont is de geur duidelijk minder (minder kruidig en minder muf/kelder).
                            In de smaak zit mooie kruidigheid en mooi bitter.

Recept voor 20 liter.
Brouwzaalrendement: 90%.
Start SG 1.057
Eind SG 1.003
Als.% 7,4%

Kleur: ca. 11 EBC
EBU         31 EBU


Moutstort: pilsmout                             3,600 kg
                tarwemout                          0,250 kg
                münchenermout 15 ebc        0,250 kg
                caramünich 120 ebc             0,250 kg
                zuurmout                            0,100 kg
                rietsuiker                             0,340 kg

hopgift: East Kent Goldings    6,2%   31 gram  90 minuten koken
            East Kent Goldings    6,2%   16 gram  15 minuten koken
            Styrian Goldings       4,9%   14 gram  15 minuten koken
            East Kent Goldings    6,2%     8 gram   koud hop 9 dagen
            Styrian Goldings        4,9%    7 gram   koud hop 9 dagen

Verder geen toevoegingen.

maischschema: 64º 75 minuten
                    78º  5 minuten

Maischwater: 17    liter
spoelwater  : 18,5 liter

Gist: originele gist uit 2 flesjes Saison Dupont opgekweekt.

Vergisting: 1 dag 20º
                 daarna 1º per dag oplopend naar 27º
                 na 7 dagen overgeheveld naar mandfles en 1 zakje champagnegist toegevoegd
                 en 3 dagen op 28º
                 daarna koelen gedurende 11 dagen op 4º en koudhop toegevoegd

Gebotteld met 7,5 gram suiker per liter.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.709
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 2016 E3 Saison Dupont door Jan van den Hoogen
« Reactie #1 Gepost op: 07-07-2016 21:25 u »
Bedankt Jan voor het plaatsen van het recept.

Mooi dat je weer in de prijzen bent gevallen. Dit was het vierde jaar op een rij dat je in prijzen viel waaronder vier eerste prijzen. Goed gedaan!

Tags: