Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Rozijnen meekoken  (gelezen 1454 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JBL

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
  • Smaakevolutie is een grenzeloos begrip
Rozijnen meekoken
« Gepost op: 02-07-2016 22:10 u »
Ik wil morgen 100 gram rozijnen meekoken in wat totaal 14 liter wort moet worden met met begin sg van 1065.
Ik heb de rozijnen op water gezet om ze te laten weken, en wil de opgezwollen rozijnen morgen een uur laten meekoken.
Het zijn biologische rozijnen, dus geen conserveringsmiddelen. Wel zag ik dat 0,5 procent plantaardige olie is toegevoegd aan de rozijnen.

Het gaat uiteindelijk om heel weinig plantaardige olie (0,5 gram op 14 liter wort), maar ik vraag me toch af of dit het bier niet negatief gaan be´nvloeden (geen schuimvorming enz.).
Wie heeft hier ervaring mee?  :weetniet:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Chilobrachys

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 442
  • Land: nl
Re: Rozijnen meekoken
« Reactie #1 Gepost op: 03-07-2016 00:02 u »
Waarom geen Special B gebruiken voor een rozijnsmaak?

Offline JBL

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 440
  • Land: nl
  • Smaakevolutie is een grenzeloos begrip
Re: Rozijnen meekoken
« Reactie #2 Gepost op: 03-07-2016 12:26 u »
Waarom geen Special B gebruiken voor een rozijnsmaak?

Ik heb dit recept ook een keer met gedroogde vijgen gedaan. Dat was een groot succes: een dubbel met een aangename vijgentouch.
Ik ben benieuwd hoe het recept uitpakt met rozijnen...
Inmiddels heb ik ze al in de brouwketel zitten. De tijd zal het dus leren of die olie effect zal hebben...   ::)

Offline Jamjantje

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Rozijnen meekoken
« Reactie #3 Gepost op: 18-10-2019 11:32 u »
Hallo,

Ik had hezelfde idee om rozijnen mee te koken (ipv suiker)

Hoe is het experiment uitgedraaid?

Groeten, Jan

Tags: