Rozijnen meekoken

Gestart door JBL, 02-07-2016 22:10 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JBL

Ik wil morgen 100 gram rozijnen meekoken in wat totaal 14 liter wort moet worden met met begin sg van 1065.
Ik heb de rozijnen op water gezet om ze te laten weken, en wil de opgezwollen rozijnen morgen een uur laten meekoken.
Het zijn biologische rozijnen, dus geen conserveringsmiddelen. Wel zag ik dat 0,5 procent plantaardige olie is toegevoegd aan de rozijnen.

Het gaat uiteindelijk om heel weinig plantaardige olie (0,5 gram op 14 liter wort), maar ik vraag me toch af of dit het bier niet negatief gaan beïnvloeden (geen schuimvorming enz.).
Wie heeft hier ervaring mee?  :weetniet:

Chilobrachys

Waarom geen Special B gebruiken voor een rozijnsmaak?

JBL

Citaat van: Chilobrachys op 03-07-2016  00:02 uWaarom geen Special B gebruiken voor een rozijnsmaak?

Ik heb dit recept ook een keer met gedroogde vijgen gedaan. Dat was een groot succes: een dubbel met een aangename vijgentouch.
Ik ben benieuwd hoe het recept uitpakt met rozijnen...
Inmiddels heb ik ze al in de brouwketel zitten. De tijd zal het dus leren of die olie effect zal hebben...   ::)

Jamjantje

Hallo,

Ik had hezelfde idee om rozijnen mee te koken (ipv suiker)

Hoe is het experiment uitgedraaid?

Groeten, Jan

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.