Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Temperatuur en tijd maischen  (gelezen 1626 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Rikkertdedonder

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 69
  • Land: be
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Temperatuur en tijd maischen
« Gepost op: 17-02-2015 09:27 u »
Gisteren gebrouwen met volgende schema
63 graden 20 min
72graden 30 min
78 graden 5 min
 Vorige keren altijd na de 2de stap zetmeeltest gedaan en alle zetmeel omgezet.
 Gisteren nog niet. 5 min gewacht, nog niet, 5 min gewacht,... pas na 25 min extra was het in orde. 
Iemand een idee hoe dit kan en of dit erg is. Heb dus 20 min op 63 graden 55 min op 72 graden gemaischt...


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline bierhenkie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 982
  • Land: 00
Re: temperatuur en tijd maischen
« Reactie #1 Gepost op: 17-02-2015 09:48 u »
Die 63 gradenstap is gewoon te kort. Minimaal 40 minuten van maken.

Offline Niels B.

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 672
  • Land: nl
Re: temperatuur en tijd maischen
« Reactie #2 Gepost op: 17-02-2015 10:12 u »
Kan ook aan de stort liggen. Als je donkerdere mouten toevoegt heeft dit effect op het pH, wat ook effect heeft op de werking van je enzymen.

Offline Eric v B

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.331
  • Land: nl
  • Et hätt noch emmer joot jejange.
Re: temperatuur en tijd maischen
« Reactie #3 Gepost op: 17-02-2015 12:36 u »
Bij gebruik van gerst/haver/tarwe/spelt vlokken kan het ook wat langer duren voordat alle zetmeel van de vlokken is omgezet.

Tags: