Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen: Willem  (gelezen 743 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline wvdbroek

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 230
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Even voorstellen: Willem
« Gepost op: 25-06-2016 17:47 u »
Hallo Allemaal,

Mijn naam is Willem en ben 45 jaar oud, vroeger op mijn opleiding levensmiddelentechnologie veel geknutseld aan bier en drank maar dat is al zo'n 25 jaar terug. Wil nu graag weer hobbymatig het bier maken weer oppakken. En heb daar eigenlijk ook direct een vraag over. Was van plan om zeer klein te beginnen en als zodanig eens gekeken naar dat pakketje van de hema (brooklyn brewshop) nu was het startpakket uitverkocht maar er stonden nog wel enkele navulverpakkingen. Dus daar 1 van meegenomen. Bij Brouwmarkt dit setje gezien ( https://www.Brouwmarkt.nl/Brouwmarkt-producten/complete-startsets-cat/bierbrouwen/startset-bierbrouwen-pro-plus.html )

De vraag is nu kun je in een gistvat van 31 L wel of niet 6 liter wort vergisten of is deze daarvoor te groot.

Alvast bedankt voor een antwoord.
En succes allemaal met jullie projecten/brouwsels

mvg
W vd Broek

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline njitsver

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 119
  • Land: be
  • Santé
Re: Evenvoorstellen: Willem
« Reactie #1 Gepost op: 25-06-2016 20:58 u »
Dag Willem,
Welkom op dit prachtige forum.

Het is perfect mogelijk in zo'n gistvat de gisting te voltooien.
Er zet zich immers een laagje koolzuur bovenop het jongbier bij het vergistingsproces.
Enkel bij een lagering (dus bij het scheiden van je jongbier van de uitgezakte gist) dien je rekening te houden met zo weinig mogelijk kopruimte. Dit omdat de koolzuurproductie dan geen wenselijk 'koolzuurdeken' meer geeft.

Vriendelijke groet en brouw ze  :brouwen:


Offline wvdbroek

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 230
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Evenvoorstellen: Willem
« Reactie #2 Gepost op: 25-06-2016 23:23 u »
Lagering gaat zo als ik het gelezen heb plaatsvinden in de fles dus dat moet dan goed komen. Bedankt voor uw antwoord!

Tags: