Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Swaen Munich Light: weinig enzymen?  (gelezen 1434 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Swaen Munich Light: weinig enzymen?
« Gepost op: 24-06-2016 09:21 u »
Gisteren heb ik een bockbier gebrouwen met Swaen Munich Light als basismout. Verder zat er geen andere basismout bij. Volgens de specificaties van Swaen kun je deze mout als 100% basismout gebruiken. Wat me echter opviel was dat de conversie heel langzaam verliep. Pas na 2 uur maischen (de eerste 3 kwartier op 63 graden, de laatste 1 uur en 15 minuten op 72 graden) werd de maximale extractie bereikt. Tijdens het maischen meet ik regelmatig met de refractometer om te zien wanneer de conversie compleet is. Bij de meeste bieren is het na drie kwartier tot een uur wel gebeurd.

Wie heeft deze ervaring ook? Heeft deze mout gewoon heel weinig enzymen of is er iets anders aan de hand?

Tags: