Swaen Munich Light: weinig enzymen?

Gestart door Adrie, 24-06-2016 09:21 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Gisteren heb ik een bockbier gebrouwen met Swaen Munich Light als basismout. Verder zat er geen andere basismout bij. Volgens de specificaties van Swaen kun je deze mout als 100% basismout gebruiken. Wat me echter opviel was dat de conversie heel langzaam verliep. Pas na 2 uur maischen (de eerste 3 kwartier op 63 graden, de laatste 1 uur en 15 minuten op 72 graden) werd de maximale extractie bereikt. Tijdens het maischen meet ik regelmatig met de refractometer om te zien wanneer de conversie compleet is. Bij de meeste bieren is het na drie kwartier tot een uur wel gebeurd.

Wie heeft deze ervaring ook? Heeft deze mout gewoon heel weinig enzymen of is er iets anders aan de hand?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.