Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Bierviltje  (gelezen 1762 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jack

 • Boven 10 berichten
 • *
 • Berichten: 28
 • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Bierviltje
« Gepost op: 17-10-2005 12:15 u »
Gelezen in Bits %Chips

JPG bijgevoegd


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Eduard

 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 1.326
 • Land: no
 • Norbrygg - de Noorse hobbybrouwvereniging
  • Norbrygg - de Noorse hobbybrouwvereniging
Re: Bierviltje
« Reactie #1 Gepost op: 17-10-2005 14:01 u »
Ik heb maar even gegoogled met het volgende resultaat:

http://www.bits-chips.nl/info.asp?mode=&ac=view&inf_id=6042Hightech viltje bestelt nieuw biertje    
     
Bits&Chips   - Patrick van de Geijn    

6 oktober 2005 - Andreas Butz van de universiteit van München en Michael Schmitz van de universiteit van Saarland komen met een interactief bierviltje. Met dit bierviltje kunnen cafébezoekers automatisch een nieuw biertje bestellen.


De urgentie van de bestelling is aan te geven door de wijze waarop de bezoeker op de sensor van de mat ‘tikt’. Volgens de uitvinders is het apparaat ook in te zetten bij diverse kroegspelletjes. Door het glas wel of niet op te tillen kan de bezoeker bijvoorbeeld de waardering voor de karaoke-artiest aangeven. Ook kan de bezoeker op deze manier tijdens voetbalwedstrijden meestemmen over de besluiten van de scheidsrechter.

Het idee is bij Butz en Schmitz ontstaan vanuit het onderzoek naar embedded interacties welke verankerd is in de alledaagse activiteiten en de interactie met computers welke verankerd is in alledaagse objecten. Het bierviltje bestaat naast de traditionele absorberende bovenlaag uit een platte elektronische plaat. In deze plaat zit een gewicht- en bewegingsensor verstopt die reageren op het gewicht van het glas en de positie en beweging van het kartonnen viltje op de basisplaat. De sensoren geven hun waarnemingen met een RF-signaal door aan het basisstation welke in verbinding staat met een computer achter de bar waar ook de analyse van de data plaats vindt.

Het geheel weegt 110 gram en kan enkele uren werken op een oplaadbare batterij. De hardware kost momenteel 100 dollar per stuk, maar de verwachting is dat dit onder de 10 dollar zal zakken bij levering in grote hoeveelheden.

Tags: