Recepten > Kloonbrouwsels

Pauwel Kwak kloon recept

<< < (2/4) > >>

EvdBroek:

--- Citaat van: Jelchem op 22-05-2016  16:07 u ---Je hebt gelijk. Ik heb net nog even gekeken. Ik heb vernomen dat tripel karmeliet er op lijkt. Daar zit ook gist in.

--- Einde van citaat ---
Ja maar dat is bottelgist... dus die kun je beter niet gebruiken

Jelchem:

--- Citaat van: EvdBroek op 22-05-2016  20:34 u ---Ja maar dat is bottelgist... dus die kun je beter niet gebruiken

--- Einde van citaat ---

Weet je het zeker. Ik heb mijn informatie uit de tabel op deze pagina. http://www.wiki-hobbybrouwen.nl/dokuwiki/doku.php?id=gist:opkweken_uit_commercieel_bier

EvdBroek:
Ja heel zeker. Zoek maar eens hier op het forum, Karmeliet is een paar jaar geleden begonnen met het gebruik van bottelgist

Jelchem:
Ik ben begonnen met het uitwerken van het recept wat ik wil gaan gebruiken. Ik heb dit nu afgewerkt en het is geworden als volgt: BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaardeKenmerk#1Naam receptTrouwe zakBrouwdatum22-05-2016BiertypeOverige bierenVolume10,0 lBegin SG1,080 SGBerekende kleur (Morey)31 EBCBerekende bitterheid (Rager)23 IBUBrouwzaalrendement70,0 %Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediėnt9,20 lWater uit Zutphen12,17 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO466 mg/l12 mg/l66 mg/l215 mg/l94 mg/l41 mg/l

Vergistbare ingrediėnten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%1,808 kgPale Ale moutDingemans7 EBC50,6 %0,730 kgTarwevlokkenSupermarkt2 EBC20,4 %0,522 kgCaramunich IWeyermann90 EBC14,6 %0,511 kgKristalsuikerSupermarkt0 EBC14,3 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte158,0 °C1 min.15 min.3,0 l/kg258,0 °C5 min.20 min.3,0 l/kg363,0 °C7 min.40 min.3,0 l/kg70,0 °C8 min.5 min.3,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU19,8 gHallertau Hersbrucker  bellen2,5%75 min.13,5 IBU6,4 gE.K. Goldingbellen5,2%25 min.6,0 IBU4,1 gCascadebellen7,5%15 min.4,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType1,0 pak(ken)Trappist High Gravity (3787)bovengist


Zouden jullie kunnen kijken of dit klopt. Ik heb nog niet veel ervaring met recepten.

hobbybob:
Zal vast een lekker biertje worden

58 graden stap overslaan

30 min 63 graden
30 min 72 graden

en eventueel 10 min 78 graden (uitmaischen)

of 60 min op 67 graden

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie