Einde discussie: LaTrappe bieren zijn trappistenbieren

Gestart door MO, 10-10-2005 14:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MO

Logo terug in Koningshoeven

Het logo Authentic Trappist Product mag weer op de La Trappe-bieren worden gevoerd. Daartoe is op 7 oktober onderstaand persbericht uitgegaan.   

persbericht:

De Internationale Vereniging Trappist deelt mee, dat zij aan al de bieren van La Trappe, gemaakt in bierbrouwerij 'De Koningshoeven' onder de verantwoordelijkheid van de monniken van de Abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot (Tilburg) in Nederland, het logo Authentic Trappist Product toekent .
In 1999 heeft de IVT het logo voor al de La Trappe-bieren ingetrokken aangezien de monniken van Abdij Koningshoeven een samenwerkingsovereenkomst gesloten hadden met bierbrouwer Bavaria. De IVT achtte de situatie toen zo onduidelijk, dat zij de authentieke herkomst van de La Trappe bieren niet kon garanderen. Abdij Koningshoeven heeft hierop van het gebruik van het logo afgezien.
Om aan de criteria voor het logo te voldoen heeft Abdij Koningshoeven onlangs een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst gesloten met bierbrouwerij 'De Koningshoeven' waarin de positie van de monniken en daarmee ook de herkomst van de La Trappe-bieren verstevigd en gewaarborgd zijn.
Ná een onafhankelijk onderzoek, namens de IVT en Abdij Koningshoeven, is de IVT nu van mening dat de La Trappe bieren voldoen aan al de criteria die voor het logo gelden.
De La Trappe-bieren worden enkel geproduceerd binnen het klooster, waar bierbrouwerij 'De Koningshoeven' (dochter-onderneming van Bavaria bv) de gebouwen huurt van de Abdij.
Als eigenaar beslist Abdij Koningshoeven over de bestemming van haar onroerend goed. Wat betreft de productie- en managementmethoden, de kwaliteit en publiciteit en de financiering van de La Trappe-bieren opereert bierbrouwerij 'De Koningshoeven' volledig onder toezicht en opdracht van de monniken van Abdij Koningshoeven. Bierbrouwerij 'De Koningshoeven' (Bavaria bv) is enkel een uitvoerende instantie. De leden van de gemeenschap werken enkele uren per dag in de brouwerij. De opbrengsten van de La Trappe-bieren komen ten goede aan het eigen levensonderhoud van de abdijgemeenschap en van haar stichtingen in Indonesië en Kenia en andere sociale doelen.
Zowel de IVT als de monniken van Abdij Koningshoeven zijn blij, dat zij hiermee een einde maken aan een jarenlange onduidelijkheid.

voor informatie:
br. Bernardus
tel. 013 540 85 08
e-mail: prior@koningshoeven.nl

bron: www.koningshoeven.nl

Edgar


Hopmans

Nu nog af van die ijzersmaak, en het is weer echt goedgekeurd door onze lieve heer.

 :degroeten:

Drents Hopbier

Citaat van: Hoppie op 10-10-2005  18:10 uNu nog af van die ijzersmaak, en het is weer echt goedgekeurd door onze lieve heer.
Je bedoelde ongetwijfeld onze lieve Hoppie.

Hans

Hopmans


EBC

Laten we eerlijk zijn...het gaat toch eigenlijk over niks.
We zouden moeten praten over de kwaliteit van het bier, niet over de hokjesGEEST.

Het is weer een typische uiting van Belgie tegen Nederland (of andersom).

Johannes

Helaas, is het trappistenlogo nog geen garantie dat je ook een goed bier te pakken hebt dat zou mooi maar ja wie beslist wat een goed bier is en wat niet he?

charlyv44

Je moet maar zo denken, er zijn maar 2 soorten bier: lekker en niet lekker.
En ik maak gelukkig nog zelf uit wat ik lekker vind. (Ook LaTrappe dus)

Hopmans


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.