OBBK 05 A2 - Pils - Theo Verschoor

Gestart door TVERSCH, 05-10-2005 17:15 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

TVERSCH

Brouwer: Theo Verschoor
Bron: div. eerdere brouwsels
Lokatie discussie: DOP 157 pilsje
Type: Nederlands pils

Begin sg 1045
Eind SG  1011

Kleur berekend: 7 ebc
Bitterheid ? (laag)

Per 10 ltr bier

1641 gram Pilsmout 3 ebc
   31 gram Caramünich 100 ebc
156 gram Maisvlokken
156 gram Gebroken Rijst (supermarkt)

Water:ca. 8 ltr maischen
          ca. 4 ltr spoelen
na koken aanvullen tot  ca.11 ltr

Maischschema:  15 min. 52º (pH 5,1) 8 ml melkzuur80%/ ca 6 ltr water
                        30 min. 60º (pH 5,4) + 2 ltr water
                        in 45 min naar  75º- spoelen

Spoelwater 78º (pH 5,4)

Hop: 6,25 gram Hallertau Magnum bloemen=minstens 3 jaar oud (open niet gekoeld bewaard) was 13%
        6.25 gram Spalt Select  bloemen 3,5% na 30 min.
        3.13 gram Spalt Select  bloemen  3,5% laatste 10 min
Kooktijd: 90 min.
     
Geisomeriseerd hopextract 13 ml voor bottelen

Gist: Wyeast Czech Pils 2278

Vergisting: gestart bij 11º
                 na 2 dgn 15º
                 na 5 dgn 9º
                 ca 60 dgn van 9º tot 5º in schuur -dus geen constante temp.

Hopextract ivm te lage bitterheid :police:

Maisvlokken + Rijst ±15 min. gekookt en daarna gemalen met staafmixer


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.