Recepten > Kloonbrouwsels

Rochefort 10 kloon

(1/6) > >>

Sjoerd:
Besten,

Ik wil graag een Rochefort 10 kloon brouwen. Een echt goed kloonrecept kan ik niet vinden. Nu heb ik volgend (prijswinnend) kloonrecept van een Rochefort nr 8 gevonden:

For 10 liters, 1.080 OG, 32 IBU, 70 EBC :

Maltbill
%   Amount   Malt
70.4   2375 grams   Pilsnermalt (Belgian)
11.1   375 grams   Caramunich 120 EBC
1.5   50 grams   Carafa special dehusked 800 EBC
3.7   125 grams   Special "B"
3.7   125 grams   Flaked Corn
9.6   325 grams   Dark Candysugar

Hops (flowers) & Spices
Styrian Goldings   23 grams 4.2%   75 minutes
Hallertau Hersbrucker    10 grams 3.5%   30 minutes
Hallertau Hersbrucker    5 grams 3.5%   5 minutes
Coreanderseed crushed   5 grams   5 minutes

Yeast: Wyeast 1762 Belgian Abbey II or recultered from a bottle of
Rochefort. The winning recipe used the Wyeast.

Mashing: 3 liters per kg malt. Flaked corn boiled separately before adding
to the mash.

60-62C   30 minutes
68C   60 minutes
75C   5 minutes

Sparging with water at 78C

Nu wil ik dit recept ombouwen naar een Rochefort 10. Mijn vraag is of iemand suggesties heeft voor welke hoeveelheden mout en hop ik moet gebruiken en hoeveel spoelwater er nodig is. Alvast bedankt voor de reacties.

Groet, Sjoerd

William:
Volgens mij heeft BUBS ooit de perfecte kloon gepost. Ik heb hem een paar maal gemaakt en kwam dichtbij. Zoek eens op Bubs en Rochefort. Volgens mij lijkt jou voorstel er al aardig op alleen nog wat meer suiker of vlokken om op het juiste sg te komen.

Ook de Lonse Qudrupel van Henielma komt dichtbij.

rajd:
Ik heb een jaar of 2 geleden de Rochefort 8 kloonuit BrouwHulp gebrouwen. Als gist heb ik de toen net uitgekomen Safbrew Abbaye gebruikt, de kandijsiroop heb ik zelf gemaakt. Verder heb ik het recept nauwgezet gevolgd. Het was geen perfecte kloon, maar het best wel heel erg dichtbij en het was gewoon een erg lekker bier. Kan ik dus aanbevelen.

homoeccentricus:

--- Citaat van: Sjoerd op 29-03-2016  21:35 u ---Besten,

Ik wil graag een Rochefort 10 kloon brouwen. Een echt goed kloonrecept kan ik niet vinden. Nu heb ik volgend (prijswinnend) kloonrecept van een Rochefort nr 8 gevonden:

For 10 liters, 1.080 OG, 32 IBU, 70 EBC :

Maltbill
%AmountMalt
70.42375 gramsPilsnermalt (Belgian)
11.1375 gramsCaramunich 120 EBC
1.550 gramsCarafa special dehusked 800 EBC
3.7125 gramsSpecial "B"
3.7125 gramsFlaked Corn
9.6325 gramsDark Candysugar

Hops (flowers) & Spices
Styrian Goldings23 grams 4.2%75 minutes
Hallertau Hersbrucker   10 grams 3.5%30 minutes
Hallertau Hersbrucker   5 grams 3.5%5 minutes
Coreanderseed crushed5 grams5 minutes

Yeast: Wyeast 1762 Belgian Abbey II or recultered from a bottle of
Rochefort. The winning recipe used the Wyeast.

Mashing: 3 liters per kg malt. Flaked corn boiled separately before adding
to the mash.

60-62C30 minutes
68C60 minutes
75C5 minutes

Sparging with water at 78C

Nu wil ik dit recept ombouwen naar een Rochefort 10. Mijn vraag is of iemand suggesties heeft voor welke hoeveelheden mout en hop ik moet gebruiken en hoeveel spoelwater er nodig is. Alvast bedankt voor de reacties.

Groet, Sjoerd

--- Einde van citaat ---
Dit schijnt een zeer goed recept te zijn. Voor een 10 gewoon de hoeveelheid suiker aanpassen tot 1.096. En de bitterheid wat verhogen denk ik, van 22 tot 27 ibu. En de candisyrup d-180 gebruiken in plaats van die kandijsuiker.

Sjoerd:
Dank voor jullie reacties! Ik ben even aan het rekenen gegaan en als ik hem wil verhogen naar SG 1096, dan kom ik op 21% suiker, breng ik hem naar 1090 dan is het 17%. Voor mijn gevoel is dat hoog. Mijn vraag is wat de invloed op de kwaliteit van het bier gaat zijn. Hoor graag jullie mening

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie