Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: OBBK 05 A2 - Pils - Theo Verschoor  (gelezen 7024 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TVERSCH

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 544
  • Land: nl
  • Bitter in de mond maakt het hart gezond
OBBK 05 A2 - Pils - Theo Verschoor
« Gepost op: 05-10-2005 17:15 u »
Brouwer: Theo Verschoor
Bron: div. eerdere brouwsels
Lokatie discussie: DOP 157 pilsje
Type: Nederlands pils

Begin sg 1045
Eind SG  1011

Kleur berekend: 7 ebc
Bitterheid ? (laag)

Per 10 ltr bier

1641 gram Pilsmout 3 ebc
   31 gram Caramünich 100 ebc
156 gram Maisvlokken
156 gram Gebroken Rijst (supermarkt)

Water:ca. 8 ltr maischen
          ca. 4 ltr spoelen
na koken aanvullen tot  ca.11 ltr

Maischschema:  15 min. 52º (pH 5,1) 8 ml melkzuur80%/ ca 6 ltr water
                        30 min. 60º (pH 5,4) + 2 ltr water
                        in 45 min naar  75º- spoelen

Spoelwater 78º (pH 5,4)

Hop: 6,25 gram Hallertau Magnum bloemen=minstens 3 jaar oud (open niet gekoeld bewaard) was 13%
        6.25 gram Spalt Select  bloemen 3,5% na 30 min.
        3.13 gram Spalt Select  bloemen  3,5% laatste 10 min
Kooktijd: 90 min.
     
Geisomeriseerd hopextract 13 ml voor bottelen

Gist: Wyeast Czech Pils 2278

Vergisting: gestart bij 11º
                 na 2 dgn 15º
                 na 5 dgn 9º
                 ca 60 dgn van 9º tot 5º in schuur -dus geen constante temp.

Hopextract ivm te lage bitterheid :police:

Maisvlokken + Rijst ±15 min. gekookt en daarna gemalen met staafmixer


Tags: