OBBK 05 C1 - sterke saison - Marco Geilings

Gestart door Oxhead, 04-10-2005 20:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oxhead

Hoi brouwers,
Hier het recept waarmee ik 24 september 2005 op het Open Bergse Bierbrouwkampioenschap te Bergen op Zoom 1e werd in Klasse C met 82 punten.
Sterke Saison gebrouwen op 6 november 2004.
ingrediĆ«nten voor 20 liter:  5 kilo pilsmout 3 ebc
                                        1 kilo kristalsuiker
                                        80 gram cascadehop bloem 5% alfazuur 90 min
                                        20 gram cascadehop bloem 5% alfazuur 10 min
Maishwater 20 liter, spoelwater 13 liter
Maishschema:                    55 graden - 10 min
                                         63 graden - 60 min
                                         73 graden - 20 min
Kleurschatting: 8 ebc
Bitterheidschatting: 40 Ibu
Start SG: 1074
Eind SG:  1016
Kooktijd :  90 min
Gist : Safale S04 droog toegevoegd, niet opgekweekt niet belucht! Vergist op 24 graden (omgevingstemperatuur)

Groeten, Marco Geilings :degroeten:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.