Ik heb ondertussen 5 torps gevuld met een Duits biertje, en 4 g/l suiker toegevoegd.
Tijdens het spoelen kwam ik erachter dat mijn slang best wel goed op het tap tuitje van de torp past.
Dus uiteindelijk gespoeld en gevuld rechtstreeks op het taptuitje van de torp.
Door eerst de slang te vullen, kraan open zetten, enn dan pas de slang op het tuitje te drukken, voorkom je dat er lucht bij komt.
Ook als laaste pas het taptuitje indrukken om het inwendige kraantje van het tuitje te openen. (er is een lichte onderdruk in de torp)
Doe je dit eerder dan zal er al wat lucht in de torp komen.
Voor de rest lekker laten lopen, de zwaartekracht van iets meer dan een meter loopt de trop makkelijk vol in een paar minuten.
Ze staan nu nog op 21 graden, morgen de temperatuur verlagen naar 13 graden. En dan maar weer wachten.
Ik heb ook een kratje met flesjes gebotteld met 6 gr/l
Over een week of 4-6 kijken of het een beetje smaakt.
