BrewDog recepten

Gestart door Sjaak_Deventer, 25-02-2016 12:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Sjaak_Deventer

Doe je voordeel mee :https://www.brewdog.com/diydog

Alle receptinformatie van de brouwsels van BrewDog..

Groeten Sjaak

SKABRAM

Ah, Sjaak_Deventer was me net een minuutje voor met de link.

Ik ben fan van Brewdog, dus ik ga wel wat klonen denk ik zo :-)

homoeccentricus


Biermagneet

Whaaaa punk ipa recept hebbeh hebbeh hulde aan brew dog [emoji1303] toch af en toe nog flesje kopen om te sponseren en te vergelijken natuurlijk [emoji16]

Marksbrew

Wilde het er ook net opzetten, echt gaaf! Ben wel fan van hun bieren.
Altijd constante kwaliteit, ik was onder de indruk van hun Dogma. Dat is zo te zien best een uitdaging om na te brouwen.

Sander van Dijk

Dat is inderdaad gaaf! Zo de PUNK IPA, totaal 16 gram hop per liter.  9,5 gram per liter koudhop.  Ik ga wat hop bestellen  :)

seed7

Heel goed. "Open source" is vooruitgang.


Noot: Twee topics samengevoegd

Ingo

Adrie

Super! Dit zouden meer brouwerijen moeten doen.

al blijft het natuurlijk veel leuker om zelf recepten te ontwikkelen

Bassius

Jeetje, hoeveel hopsoorten gaan er in die Punk ? Pff :)

klan85

Briljant. Leesvoer! Super tof :)

mbroek

Citaat van: Adrie op 25-02-2016  13:47 uSuper! Dit zouden meer brouwerijen moeten doen.

al blijft het natuurlijk veel leuker om zelf recepten te ontwikkelen

Dat is ook zo, maar af en toe toch wel leuk om inspiratie op te doen door bij een ander in de keuken te kijken.


Sjaak_Deventer

Citaat van: SKABRAM op 25-02-2016  12:15 uAh, Sjaak_Deventer was me net een minuutje voor met de link.

Ik ben fan van Brewdog, dus ik ga wel wat klonen denk ik zo :-)

 :) :)

wilbertd

Nu is de tijd aangebroken om je aan te melden als jurylid van hobbybrouwers-wedstrijden :)


tdp

Sjaak, nogmaals bedankt!

Groet,
de TDP

klan85

Citaat van: wilbertd op 25-02-2016  14:24 uNu is de tijd aangebroken om je aan te melden als jurylid van hobbybrouwers-wedstrijden :)
Waar kan ik me aanmelden?  :biersmile:

DenMaarten

Hoe mooi is dit zeg! [emoji4]

Just-Ice

Zeer nice dat ze dit doen.

Onze volgende IPA Punk kloon gaat vast een stuk meer in de buurt komen nu :biersmile:

rvvliet78

Gaaf zoals al gezegd is het leuker om zelf wat te bedenken maar het geeft wel inspiratie.

En inderdaad wat een berg hop in die punk ipa.

Jukkie

Op 20 L bier...  Serieus?


Robert1968

CiteerOp 20 L bier...  Serieus?

Amerikanen overdrijven alles. Je loopt leeg op alleen de hopgift.

Ik zet de Tactical Nuclear Penguin (32 vol%) op mijn brouwlijstje, maar geen 20 liter :P

foz

Citaat van: Robert de Boer op 25-02-2016  16:13 uAmerikanen overdrijven alles.

En Schotten kunnen er ook blijkbaar wat van  :nut: 8)

joosting87

Gaaf! Ik vind hun bier ook altijd goed! Ik ga snel eens kijken 8)

ciesvandekwis

Lap, en nu maar aan Amarillo of Simcoe proberen te geraken zonder je huis te moeten verkopen!  >:D

Robert1968

CiteerEn Schotten kunnen er ook blijkbaar wat van

Je hebt gelijk. Ik heb teveel van die pinguïns op. Ik zie ze al vliegen. :nut:

RienP

Citaat van: Jukkie op 25-02-2016  15:50 uOp 20 L bier...  Serieus?



Net geen 10 gram/liter koudhop. Dat is niet zo superextreem hoor.

Peterrr

Wat leuk is dit!
Ga zeker kijken of ik iets een keer kan klonen.
Ik  lig ook voor de computer/tv bij hun " brewdogs "  show.

Grt Peter

Brambo

Er staan recepten op met ±400 g dryhop op 20 liter  :o :o :nut: :biersmile:

Lonnes

En die 10 gram Amarillo aan het eind, die doet het hem natuurlijk!

mvdhiele

Gaaf! Ik ga die Dog-D een keer brouwen!
Lijkt me een hele uitdaging!

Word wel een duur grapje trouwens... :o

Biermagneet

Mocht er iemand de punk ipa willen maken en in het bezit zijn van een credit card ( heb er zelf geen ).
http://www.the-home-brew-shop.co.uk/
Hier kun je de Hop krijgen.
Ow en PB me ook aub bestel ik gelijk mee als dat goed is.
Alternatieve site is ook welkom natuurlijk :)

illsn-z

Wel echt gaaf dat ze dit bekend maken.

knookia

Bedankt voor de tip(s)!

njitsver

Super,

instant inspiratie  :D.
Het vrouwje zal hier weer blij zijn.  >:D

njitsver

Voor de enthousiaste brouwer;

Sink the Bismark op pagina 38.  :nut:

Dund

Ik ben al jaren bezig met de punk ipa kloon. Nou moet ik zeggen dat ik er qua hoeveelheid hop niet ver vandaan zat ik gooi meestal 9 ons in 55 liter bier. Een goeie ipa moet gewoon knallen en dat kost hop 😀

RienP

Leuk dat ze dit zo delen  :brouwen:

RuudB

Toppie. Nu gaat het klonen van de Punk een stuk makkelijker. Dank voor het delen.... :biersmile:

rajd

Gaaf, ik voel wat kloonprojectjes aankomen :)

Edwarff

Iemand een idee voor een alternatief voor die Athanum hop? Of een enigszins betaalbaar adresje?

RuudB

Citaat van: Edwarff op 26-02-2016  02:43 uIemand een idee voor een alternatief voor die Athanum hop? Of een enigszins betaalbaar adresje?

Ik ben via hopunion (die site is nu trouwens down) uit gekomen op Cascade als vervanger, mede omdat Cascade verkrijgbaar was toen ik Athanum nodig had.

RienP

Citaat van: Edwarff op 26-02-2016  02:43 uIemand een idee voor een alternatief voor die Athanum hop? Of een enigszins betaalbaar adresje?

Amihopfen.com

brouwmus

Ook ik vind het een heel mooi initiatief van deze eigenwijze 'punks' :)

Ga zeker eens een van de bieren nabrouwen (maar dan ook met beter verkrijgbare hop).

In ieder geval aanleiding tot véél inspiratie!  :proost:

Patje

Ok, het is een PDF/Ebook. Maar desondanks een boek.

< klik hier voor de download pagina >

Ik, als Brewdog fan, kon jullie deze niet onthouden. Een recepten boek van alle Brewdog bieren.
Ik merk dat de hopgiften niet echt heel duidelijk omschreven staan.
Maar ik verwacht dat als men een recept in software stopt, en je weet de IBU, dat je de kooktijden goed kunt uitdokteren.'

Veel brouwplezier!

Jacques

Citaat van: Patje op 27-02-2016  22:02 uOk, het is een PDF/Ebook. Maar desondanks een boek.

< klik hier voor de download pagina >

Ik, als Brewdog fan, kon jullie deze niet onthouden. Een recepten boek van alle Brewdog bieren.
Ik merk dat de hopgiften niet echt heel duidelijk omschreven staan.
Maar ik verwacht dat als men een recept in software stopt, en je weet de IBU, dat je de kooktijden goed kunt uitdokteren.'

Veel brouwplezier!

Was al gemeld. Vandaar dat de topics zijn samengevoegd.

Patje

Ik had 'Brewdog' in de zoekfunctie had getypt. Maar er kwam niets te voorschijn.  :weetniet:
Maar nu zie ik dat ik niet de enige ben die zo razend enthousiast is!

Henielma

Wow wat een overweldigende hoeveelheid receptinformatie! Dank voor het delen.  :groots:

KJ!

Kijk - dat is nog eens een mooie link! 

 samenvol

Cisdevésser

Hoi,

Brewdog heeft meer dan 200 recepten op de website gezet. https://www.brewdog.com/diydog

Groetjes....Cis

MaartenM

Top, geweldige link, bedankt!

rvvliet78


Jacques

Citaat van: rvvliet78 op 12-03-2016  21:15 uDe link is een paar weken geleden al gedeeld: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,30961

En voor de tweede keer heb ik de topics samengevoegd.

IvoDelver

Weer even omhoog schoppen, ik las net dat ze de pdf hebben uitgebreid met alle recepten van 2016. Ook die nog moeten uitkomen :brouwen:

tdp

Hierbij de link:
https://www.brewdog.com/lowdown/blog/diy-dog-v20

Zelfde document alleen met de toevoeging van nog te brouwen bieren in 2016 :)

Groet,
de TDP

mr.chelsea


Puck

Helemaal geweldig!  8) :biersmile:

Sjaak_Deventer

Vind een boekje makkelijker lezen, dus heb er maar één gemaakt. 2 pagina's op een A4 en dat ziet er prima uit!

Inbinden bij een copyshop gedaan.


Wolter

Citaat van: Sjaak_Deventer op 25-04-2016  07:57 uVind een boekje makkelijker lezen, dus heb er maar één gemaakt. 2 pagina's op een A4 en dat ziet er prima uit!

Inbinden bij een copyshop gedaan.




Ziet er mooi uit Sjaak. Had ik vorige week ook net laten doen! Veel makkelijker bladeren. Alleen vind ik het zoeken in de digitale versie iets makkelijker.

Gerald

Heeft er al iemand de moeite genomen om  een van de recepten door te rekenen?

Afgelopen zaterdag #75 nagebrouwen, maar met de hoeveelheden mout van brewdog komt ik VEEL hoger uit in begin SG dan wat ze aangeven. :o

RienP

De hoeveelheden zijn waarschijnlijk gebaseerd op een gemiddelde efficiëntie. Als jij dan efficiënter brouwt... Bij recepten van anderen reken ik altijd terug naar percentages. Ongeacht je brouwsysteem de percentages in de moutstort zijn voor iedereen hetzelfde. De (kilo)grammen niet.

Biertje1985

Citaat van: RienP op 22-05-2016  21:13 uDe hoeveelheden zijn waarschijnlijk gebaseerd op een gemiddelde efficiëntie. Als jij dan efficiënter brouwt... Bij recepten van anderen reken ik altijd terug naar percentages. Ongeacht je brouwsysteem de percentages in de moutstort zijn voor iedereen hetzelfde. De (kilo)grammen niet.
Ik krijg de IBU er niet in, bij de meeste recepten. Ik wil de JET BLACK HEART nabrouwen.
maar met dezelfde hopgiftes kom ik niet verder dan 27 IBU terwijl hun praten over 45 IBU.

Gerald

Citaat van: Biertje1985 op 22-05-2016  21:32 uIk krijg de IBU er niet in, bij de meeste recepten. Ik wil de JET BLACK HEART nabrouwen.
maar met dezelfde hopgiftes kom ik niet verder dan 27 IBU terwijl hun praten over 45 IBU.
Je weet de door hun gebruikte alfazuur % en kooktijd niet. Dus daarmee kom je altijd anders uit...

Gerald

Citaat van: RienP op 22-05-2016  21:13 uDe hoeveelheden zijn waarschijnlijk gebaseerd op een gemiddelde efficiëntie. Als jij dan efficiënter brouwt... Bij recepten van anderen reken ik altijd terug naar percentages. Ongeacht je brouwsysteem de percentages in de moutstort zijn voor iedereen hetzelfde. De (kilo)grammen niet.

Ik snap wat je zegt. En dat heb ik ook gedaan. Maar in mijn voorbeeld komt dat ook niet uit.  ;)
Ik zal morgen hun recept eens opnieuw invoeren met de verschillende variabelen... Dan zal je zien wat ik bedoel. ;D

GeBaxke

Een mooie opmerking van ze bij de tips.

ADJUST THE RECIPE TO YOUR INGREDIENTS
AND KIT.
Mountains can appear from very small mole hills, so
adjust your quantities of raw materials and timings
in order to hit the basic specifications of the beer
to create the best clone possible.

Ik heb ze om te bedanken een mail gestuurd. Krijg een grappige mail terug.

Hey Geert,

Thanks for your lovely compliments, it's great to hear that you are a fan of ours!

We are glad to be able to give something back to the home brewing community worldwide! We hope you enjoy brewing up a storm!
Feel free to share your pictures and results with us, just tag us @brewdog in your posts.

Thanks and have a lovely evening,
Steph

Markiej87


lupulus

Geweldig naslagwerk! Goed dat ze dit doen.

lupulus

Er is weer een 2017 update met 27 nieuwe recepten sinds eind maart.
https://www.brewdog.com/lowdown/blog/diy-dog-2017 :biersmile:

Erick

Voor de liefhebber, een site met alle brewdog recepten als XML.
Kopieert zo je brouwsoftware in, reuze makkelijk:

https://brewdogrecipes.com

DJF3

Misschien zie ik iets over het hoofd maar geen van de recepten geeft aan hoeveel:
- maischwater
- spoelwater
je moet gebruiken. Kan je dit berekenen?

Erick

Dit hang natuurlijk van je eigen brouwinstallatie en brouwvoorkeuren af...
Ik spoel zelf bijvoorbeeld niet of bijna niet, dus geen of niet veel spoelwater nodig.

En dat is dan ook direct wat iedere brouwer uniek maakt.
Zonder eenzelfde brouwinstallatie en brouwvoorkeuren van de brouwer wordt het nooit een perfecte kloon (gelukkig maar)
 :degroeten:

CeesM

Citaat van: Patje op 27-02-2016  22:02 uIk merk dat de hopgiften niet echt heel duidelijk omschreven staan.
Maar ik verwacht dat als men een recept in software stopt, en je weet de IBU, dat je de kooktijden goed kunt uitdokteren.'
Op pagina 7 staat bij plaatje 12 het volgende:

Dose the hops as instructed by
the recipe. We recommend a 60
minute boil for most ales and a
90 minute boil for most lagers.

Mark GA

Citaat van: DJF3 op 26-04-2018  11:11 uMisschien zie ik iets over het hoofd maar geen van de recepten geeft aan hoeveel:
- maischwater
- spoelwater
je moet gebruiken. Kan je dit berekenen?


En dit dan?
Eerste recept, eerste gegevens van het recept...

Erick

Dat  is het eindvolume en kookvolume.
Iets heel anders dan het gevraagde maisch en spoelwatervolume?

Mark GA

Beginnen met 20L maischen en na maischen aanvullen tot 25L voor kook?
Zo lees ik het tenminste.
Spoelwatervolume hangt toch ook echt af van je verlies en dat is voor iedereen anders.

tdp

Citaat van: Mark Green Anchor op 26-04-2018  14:43 uBeginnen met 20L maischen en na maischen aanvullen tot 25L voor kook?
Zo lees ik het tenminste.
Spoelwatervolume hangt toch ook echt af van je verlies en dat is voor iedereen anders.

Dan lees je het wel fout ;). Die 20 liter is het beoogde volume wat je vergistingsvat in gaat. Die 25 liter is het volume voor koken. Stel dat je niet of amper spoelt (BIAB, etc), dan kom je met jou redenatie niet tot 25 liter voor koken.

mbroek

Citaat van: Erick op 26-04-2018  14:27 uDat  is het eindvolume en kookvolume.
Iets heel anders dan het gevraagde maisch en spoelwatervolume?

Dat is voor iedere installatie anders en dus niet op te geven. Ken je installatie en bereken wat je nodig hebt om uit te komen op het volume en belangrijker het begin SG en IBU's. Domweg een recept volgen geeft je toch een iets ander bier. Maar wel bier.

Rickm

Ik geef deze toch nog even een schopje.

Heeft iemand een idee wanneer de hop nu toegevoegd dient te worden bij het koken? Er staat alleen Start, Middle en End in de recepten.

Alvast dank

Rick

PDGRRR

Citaat van: Rickm op 10-09-2021  16:07 u[...]
Heeft iemand een idee wanneer de hop nu toegevoegd dient te worden bij het koken? Er staat alleen Start, Middle en End in de recepten.

[...]

Als je 60 minuten kookt zou ik zeggen: zodra het kookt, na 30 minuten koken en bij "vlam uit".

Jan de Graaff

Citaat van: PDGRRR op 10-09-2021  17:06 uAls je 60 minuten kookt zou ik zeggen: zodra het kookt, na 30 minuten koken en bij "vlam uit".
Yup, zo heb ik het ook altijd geïnterpreteerd. Heb er een paar gebrouwen en dat is prima gelukt.
Als er staat 'Dryhop' dan heb ik dat ±3 dagen voor einde vergisting toegevoegd.

Rickm

Citaat van: PDGRRR op 10-09-2021  17:06 uAls je 60 minuten kookt zou ik zeggen: zodra het kookt, na 30 minuten koken en bij "vlam uit".

Dit had ik ook in gedachte maar zocht wat bevestiging. Hartelijk dank :groots:

Snelbier

Beter oud topic schoppen, dan zoveelste zelfde maken  :proost:.
Brewdog ( en meer brouwers) lijken heel open over receptuur, maar de fijne kneepjes mag je zelf uitzoeken.
 Zou ik als ik professioneel brouwde ook doen.  Ingrediënten staan toch al op etiket.  Het hoe en waarom zou ik de 'concurrent' niet verklappen.
Vraag was hoelang div hops moeten koken..  Mijn insteek:
- START hop? Neem 60minuten koken. Langer heeft weinig zin. Korter kom je zelden tegen..
- Middle hop? Discutabel, maar ik houd het op 10-15min, gezien er nog END-hop en evt dry-hop volgt..
- END hops? Wat mij betreft alleen aroma, géén bitter, dus toevoegen als je begint te koelen.
  Onderscheid naar 'whirlpool-hop', 'hop-stand' etc wordt een lastige.  Ik mik zelf de END-hops erin als koelig aangaat.
==============
Zie ook eerdere reacties, blijkbaar zitten we op het goede forum  :biersmile:
Succes,  Snelbier

Jacques

Citaat van: Rickm op 10-09-2021  16:07 uIk geef deze toch nog even een schopje.

Heeft iemand een idee wanneer de hop nu toegevoegd dient te worden bij het koken? Er staat alleen Start, Middle en End in de recepten.

Alvast dank

Rick

Naar mijn idee doen wat er staat...  :)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.