Mikkeller's Book of Beer

Gestart door klan85, 12-02-2016 14:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

klan85


Klik op de afbeelding om het boek via Bol.com te bestellen.



Leuk boek gevonden over Mikkeller. Iemand het boek al gelezen?

Ze maken prachtige bieren en er staan 25 recepten in van hun bieren.
Ik zet hem op mijn verlanglijstje!

Thamerdal

Ik heb hem thuis staan, mooi boek!

jan le mercier

Tiens... Nog nooit van gehoord. Bestaat die al lang?

Jan.

klan85


Stijn85

Lijkt me een mooi boek. Direct besteld.

knookia


Loek Essers

Aanrader. Beetje een egodocument wel. Staan ook een hoop recepten in. Ik ben nu de Single Hop IPA aan het proberen. http://somethingfermenting.com/2016/02/12/nelson-sauvin-ipa-mikkeller-kloon/

unclebrazzie

Heb hem al een tijdje.
Leuk boek voor wie Mikkel (of bij uitbreiding algemeen ambitieuze hobbybrouwers) enigszins aanhangig is.
Vooral de sectie met de recepten is boeiend, met een aantal zeer verhelderende (maar volgens mij niet 100% accurate) recepten van zowel Mikkelers als bevriende brouwers. Leuk om te vergelijken wat bv een 10% imperial stout van To Ol anders maakt dan één van the Kernel.

klan85

Heeft iemand zin om de recepten te delen?
Eventueel in xml extensie voor BrouwHulp?

Zou fantastisch zijn  ;D

Eric v B

Citaat van: klan85 op 15-02-2016  19:41 uHeeft iemand zin om de recepten te delen?
Eventueel in xml extensie voor BrouwHulp?

Zou fantastisch zijn  ;D
Ik ben ook heel benieuwd naar de recepten. Ik was zelfs zo benieuwd dat ik het boek besteld heb. Uiteraard bij BOL.com om het forum te steunen.

Eric v B

Vanmiddag heb ik het boek binnen gekregen. De eerste indruk is goed. Een aantal interessante recepten zoals een aantal IPA's, (Milk/Imperial)Stouts, Porters, Pilsners (Imperial Pilsner á 8% met Amarillo en Cascade vergist met Saflager S-23). In een aantal recepten wordt Amarillo hop gebruikt. Zal niet meevallen om die te brouwen als er inderdaad een tekort aan Amarillo hop is.

Ik heb een vraag over de opzet van de recepten.
Men heeft het in het boek over een OG van 1105, een BG van 1084 en FG van 1028.
OG is begin SG en FG is eind SG maar wat bedoeld men met BG?

SKABRAM

SG voor koken misschien?

Eric v B

Citaat van: SKABRAM op 17-02-2016  21:23 uSG voor koken misschien?
Mmmh, dat zou kunnen. Ik zal eens een recept in BrouwHulp kloppen. Kijken wat ie doet.

Eric v B

Verder kom ik in de ingrediënten nog iets tegen dat ik nog nergens gezien heb: Flaked Mats. Iemand een idee?

homoeccentricus

Ofwel versnipperde yogamatjes ofwel flaked oats, ik ben er nog niet uit...

El Pastor Belga (MaJa)

Citaat van: homoeccentricus op 18-02-2016  08:44 uOfwel versnipperde yogamatjes ofwel flaked oats, ik ben er nog niet uit...

LOL

unclebrazzie

Flaked Mats :)
Ik rolde ook met mijn ogen toen ik die las. Een ander recept doet iets in de zin van "2 kg Munich Malt (6%). En 2 kg Munich Malt (6%)" Editor snapte volgens mij niet goed hoe recepten werken, maar met een béétje ervaring raak je er wel wijs uit.

Jacques

Ik denk dat het om een verschrijving gaat.

Zie ook

Eric v B

Citaat van: Jacques op 18-02-2016  11:30 uIk denk dat het om een verschrijving gaat.

Zie ook
Een verschrijving maar deze staat bij een aantal recepten. Aangezien ik op buitenlandse fora wel vaker ingrediënten zie waar ik nog nooit van heb gehoord dacht ik bij Mats hetzelfde. Bij zoeken op het net kwam ik inderdaad bij de yogamatjes uit. Dat het nu waarschijnlijk een verschrijving is maakt het nabrouwen van deze recepten ineens een stuk makkelijker. Moeilijkste opgave lijkt nu het bemachtigen van Amarillo hop.  :nut:

Thamerdal


homoeccentricus

Kopenhagen, volgens mij.

Thamerdal

Citaat van: homoeccentricus op 18-02-2016  13:07 uKopenhagen, volgens mij.
Ja daar lijkt het inderdaad op: http://mikkeller.dk/2016/02/09/koelschip/

Eric v B

Gisteren de Milk Stout van Mikkeller gedronken. Recept staat ook in het Book of Beer. Die ga ik een keer na brouwen.

Ik heb het recept in BrouwHulp gezet voor mijn installatie en mijn grondstoffen (die ik nog aan moet schaffen):

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk139
Naam receptMilk Stout (Mikkeller)
Brouwdatum27-02-2016
BiertypeStout (Milk)
Volume15,5
Begin SG1,074 SG
Eind SG1,026 SG
Schijnbare vergistingsgraad64,9%
Alcoholgehalte6,3 vol.%
Berekende kleur (Morey)109 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)40 IBU
Brouwzaalrendement72,2 %
Kooktijd70 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
16,14 lVenlo water.9,31 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
49 mg/l5 mg/l9 mg/l60 mg/l15 mg/l23 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,000 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC57,0 %
1,000 kgHavervlokkenSupermarkt2 EBC19,0 %
0,430 kgChocolademoutThomas Fawcett and Sons1000 EBC8,2 %
0,330 kgPale Chocolate moutThomas Fawcett and Sons525 EBC6,3 %
0,500 kgLactoseBrouwwinkel0 EBC9,5 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Amylaserust67,0 °C2 min.60 min.3,4 l/kg
78,0 °C10 min.5 min.3,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gColumbuspellets15,8%60 min.36,1 IBU
4,0 gCascadebellen7,7%15 min.2,1 IBU
4,0 gAmarillobellen10,4%5 min.1,1 IBU
8,0 gCentennialbellen9,4%1 min.0,4 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
1,0 l starterEnglish Ale (WLP002)bovengist


wallem89

Dit boek is helaas niet goed meer te krijgen als niet ebook. Ik ben erg benieuwd naar de recepten (vooral die van Hemel & Aarde) maar zou graag het geprinte boek bekijken.

Misschien dat iemand dit boekt wilt verkopen of uitlenen?

Pieter1954


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.