Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: De Koninck  (gelezen 131716 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online seed7

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.340
  • Land: nl
    • Moaneschien
Re: De Koninck
« Reactie #325 Gepost op: 19-07-2017 09:42 u »
Sommige brouwerijen hebben de mogelijkheid om gist in hoge concentraties te groeien, anderen mikken de hele starter er bij, de meest vitale gist is in suspensie. Echt koelen en afgieten zoals veel hobbyrouwers doen heb ik nog niet gezien,

Ingo

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.419
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: De Koninck
« Reactie #326 Gepost op: 19-07-2017 20:56 u »
Gaan ze dan de gist concentreren voor ze die bij het brouwsel doen (wat wij doen door gist van de roerder in de koelkast te zetten en dan na 3 dagen afgieten) of gooien ze de hele starter erbij?

Wat dacht je zelf?
CommerciŽle brouwerijen zijn... commerciŽle brouwerijen.  :)
De hele starter gaat bij het brouwsel.

Offline JOhtheo

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 73
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: De Koninck
« Reactie #327 Gepost op: 20-07-2017 17:01 u »
Commercieel, commercieel,
ik zie kwalitatief, een verhouding 2 voor hun starter, liter of 30 a la de hobbyist,
doe ik niet geringschattend over. (Eerst maar eens kijken of ik dat kan matchen).
Gelukkig krijg ik binnenkort weer een mogelijkheid.

mijn jonge brouw geproefd en de hoge vergistingstemp. (constante 23 graden) geeft het grappige oplosmiddelensmaakje weer terug. Bij 18, 19 graden bleef die bijna helemaal weg (gebruikte lage vergistingstemp. eerder om hoofdpijn esters te vermijden.

Offline Rene Pomes

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 6
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: De Koninck
« Reactie #328 Gepost op: 10-07-2018 21:41 u »
Ik wil morgen de Yonathan gaan maken maar heb alleen maar korrelgisten op voorraad.....
-nottingham
-bry-97
-mangrove jack m31
-abbaye
- s33
-belle saison
-windsor

Iemand enig advies welke ik het beste kan nemen?

Alvast bedankt...

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.419
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: De Koninck
« Reactie #329 Gepost op: 10-07-2018 22:20 u »
Ik wil morgen de Yonathan gaan maken maar heb alleen maar korrelgisten op voorraad.....
-nottingham
-bry-97
-mangrove jack m31
-abbaye
- s33
-belle saison
-windsor

Iemand enig advies welke ik het beste kan nemen?

Alvast bedankt...

Als ik uit deze gisten moet kiezen zou ik Nottingham kiezen.

Offline Rene Pomes

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 6
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: De Koninck
« Reactie #330 Gepost op: 10-07-2018 22:26 u »
Dank je wel Jacques,

Die keus wilde ik ook al maken maar durfde het niet aan zonder advies van de meer ervaren brouwers :) :proost2:

Offline Mark GA

  • Brouwvereniging Rotterdam
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.002
  • Land: nl
  • Maasgoud - powered by Green Anchors Crew
De Koninck
« Reactie #331 Gepost op: 10-07-2018 23:48 u »
Nottingham want je wilde een kerstbier brouwen.

Offline brouwerwaldonk

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 494
  • Land: be
  • Water pas lekker als het langs brouwerij isgeweest
Re: De Koninck
« Reactie #332 Gepost op: 11-07-2018 07:18 u »
Als je de echte De Koninck gist wil kan je die hier bekomen. Dat is dan een klein flesje met 11 ml steriel wort waarin de gist zit. Die moet thuis in stappen opschalen met wort van een vorig brouwsel die je verdund tot 1040. Heb je interesse stuur dan een pb voor mijn adresgegevens ten noorden van Antwerpen.