Is een CO2 terugslag ventiel nodig bij Cornelius kegs? + links Aliexpress shops

Gestart door Sander van Dijk, 21-01-2016 12:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bierfan

Valt volgens mij wel mee hoor. Ik heb daar alles tegelijk gekocht.
Samen met een paar vaatjes. Uiteindelijk nog best wat korting gekregen.

Ik heb niet gerekend wat het zou schelen als ik alles in China zou bestellen, maar nu was ik in 1 keer klaar. En alles op elkaar afgestemd.
Vaatjes komen niet uit China, dus dat werd al lastig.

Sander van Dijk

Citaat van: ThomasM op 25-01-2016  22:03 uDaar had ik 'm gezien ja. Ik dacht misschien wat kosten te besparen door ze van aliexpress te halen. Zo'n tussenpersoon drijft de prijs m.i. redelijk op.


Op de Chinese sites heb ik ook geen terugslagventiel kunnen vinden. Vandaar ook mijn vraag over het nut van zo'n ding ;)
Uiteindelijk vallen de verschillen tussen de Chinese sites en de sites zoals Can Direct best wel mee. Vooral de tapkraan is een stuk goedkoper uit China, bij rest scheelt het allemaal niet zoveel.

ThomasM

Ik denk dat je probleem hiermee (gedeeltelijk) wordt opgelost. Gewoon kleuren met in/uit associeren.

rfrins

Ik heb ook maar 2 kegs besteld... Mijn vrouw is niet blij met mijn hobby ;-)

Sander van Dijk

Citaat van: ThomasM op 26-01-2016  00:16 uIk denk dat je probleem hiermee (gedeeltelijk) wordt opgelost. Gewoon kleuren met in/uit associeren.

Hier zit geen CO2 terugslag ventiel op en ik vind de slangpilaren te dik. Deze zijn 3/8 dus 9.5 mm dik. Ik wil met 4 mm (binnen diameter slang) gaan werken.

ThomasM

Ik merk dat ik nog best wat in te lezen heb over het hele onderwerp. Heb je ergens een Nederlandse gids gevonden voor het keggen?

Sander van Dijk

Citaat van: ThomasM op 26-01-2016  13:40 uIk merk dat ik nog best wat in te lezen heb over het hele onderwerp. Heb je ergens een Nederlandse gids gevonden voor het keggen?

Nee, ik heb geen NL gids of iets dergelijks. Wel heb ik hierover al heel veel op dit forum gelezen. Bijvoorbeeld de TAG thuistap. Maar ik blijf het ook nog steeds een lastige materie vinden. Ik ben er ook zeker nog niet uit.

ThomasM

Ah super! Een gids die ik erg handig vond, al dan wel in het Engels, was deze

Sander van Dijk

Citaat van: ThomasM op 26-01-2016  14:13 uah super! Een gids die ik erg handig vond, al dan wel in het Engels, was deze

Bedankt! Ga ik eens goed doorlezen.

Jacques

Citaat van: ThomasM op 25-01-2016  22:03 uDaar had ik hem gezien ja. Ik dacht misschien wat kosten te besparen door ze van aliexpress te halen. Zo'n tussenpersoon drijft de prijs m.i. redelijk op.

Zo'n tussenpersoon geeft wel vaak service... En onze leveranciers moeten natuurlijk ook wat verdienen.

Sander van Dijk

Citaat van: Sander van Dijk op 26-01-2016  14:09 uNee, ik heb geen NL gids of iets dergelijks. Wel heb ik hierover al heel veel op dit forum gelezen. Bijvoorbeeld de TAG thuistap. Maar ik blijf het ook nog steeds een lastige materie vinden. Ik ben er ook zeker nog niet uit.

In dit topic valt er ook veel te lezen over soda kegs.

hetspook

Als ik even mag inhaken op deze topic, heeft iemand een idee waar ik het goedkoopst die 2.5 gallon fustjes kan halen?
Het goedkoopste dat ik vind is 129$ inc verzenden waarbij meer bestellen de verzendkosten niet minder worden, ik wil er graag 2 of 3

Sander van Dijk

Citaat van: hetspook op 29-01-2016  15:44 uAls ik even mag inhaken op deze topic, heeft iemand een idee waar ik het goedkoopst die 2.5 gallon fustjes kan halen?
Het goedkoopste dat ik vind is 129$ inc verzenden waarbij meer bestellen de verzendkosten niet minder worden, ik wil er graag 2 of 3

http://www.hobbybrouwshop.nl/sodakegnc25   € 92.50 + 5.95 verzendkosten

hetspook

Citaat van: Sander van Dijk op 29-01-2016  15:54 uhttp://www.hobbybrouwshop.nl/sodakegnc25   € 92.50 + 5.95 verzendkosten
Bedankt, ik zag ook dat de andere Nederlandse bedrijven goedkoper zijn als uit het buitenland halen.. 60 euro verzendkosten is dan blijkbaar heel normaal.

Hoe hoog is zo'n ding in de praktijk?
Zou hij bijvoorbeeld hier in kunnen?http://m.blokker.nl/m20/nl/blknl/koken-en-tafelen/koelkasten/everglades-thermoelektrische-koelkast-cr-40a-38-l

Gerald

Citaat van: ThomasM op 25-01-2016  22:03 uDaar had ik hem gezien ja. Ik dacht misschien wat kosten te besparen door ze van aliexpress te halen. Zo'n tussenpersoon drijft de prijs m.i. redelijk op.

Voor mijn beeld haal je je mout dan ook bij de mouterij? En hop bij de boer?

ThomasM

Citaat van: Gerald op 29-01-2016  19:17 uVoor mijn beeld haal je je mout dan ook bij de mouterij? En hop bij de boer?
Nee? Waarom zou je dat aannemen? In mijn ogen zijn dit twee heel verschillende zaken.

Els

Heeft er iemand uiteindelijk iets besteld op aliexpress, of beter op een andere site? Het lijkt me allemaal niet zo betrouwbaar, chinese namaak kwaliteit, maar natuurlijk wel stukken goedkoper. Maar zou niet willen dat er gevaarlijke stoffen in mijn bier terecht komen..

Sander van Dijk

Citaat van: Els op 09-01-2017  11:38 uHeeft er iemand uiteindelijk iets besteld op aliexpress, of beter op een andere site? Het lijkt me allemaal niet zo betrouwbaar, chinese namaak kwaliteit, maar natuurlijk wel stukken goedkoper. Maar zou niet willen dat er gevaarlijke stoffen in mijn bier terecht komen..

Voor mijn brouwhobby heb ik op Aliexpress en Ebay inmiddels al voor een klein vermogen spullen besteld  :)   Heel veel spullen die je in je plaatselijke winkel ziet liggen komen ook uit China. Mijn tapkranen bijvoorbeeld heb ik via Alixexpress besteld, maar de andere spullen heb ik bij Candirect.de besteld. Verder moet je goed opletten dat je de juiste draadsoorten besteld.

Rich

Ik ben ook recent gestart met keggen. Gebruikte kegs bij v/d Kooij gekocht, van Ali nieuwe ball-lock posts en ringen, bij Candirect de slangen. Men biedt daar een afgemonteerde CO2 slang met terugslagventiel aan, deze heb ik aangeschaft.

Paard

CiteerHoe hoog is zo'n ding in de praktijk?
Zou hij bijvoorbeeld hier in kunnen?http://m.blokker.nl/m20/nl/blknl/koken-en-tafelen/koelkasten/everglades-thermoelektrische-koelkast-cr-40a-38-l

Die past niet.

Ik zou echt even met twee kegs naar de winkel gaan, het luistert best nauw in veel van die tafelkoelkastjes past het net wel of net niet. Verder maakt tappen je hobby zo veel leuker echt een verademing om nooit meer te rommelen met flesjes, dus top beslissing. Ik heb trouwens een tweede kans van cool blue gekocht op een deukje na nieuw en niet duur.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.