Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie  (gelezen 2937 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline De HaAn

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 148
  • Land: nl
  • bierbrouwen is mijn hobby (en drinken)
Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie
« Gepost op: 19-01-2016 20:46 u »
Dit is een afgesplitst topic. Het is namelijk niet de bedoeling dat in het board Bewezen recepten discussies worden gevoerd over eigen brouwsels naar aanleiding van een prijswinnend recept.



Dit bier heeft de derde prijs gewonnen in de klasse A op het ONK van 1996.

Recipe Specifics
----------------
Batch Size (L):          10.00    Wort Size (L):     10.00
Total Grain (kg):         2.00
Anticipated OG:          1.053    Plato:             13.19
Anticipated EBC:           7.1
Anticipated IBU:           4.6
Brewhouse Efficiency:    82 %
Wort Boil Time:             60    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name          Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
 50.0     1.00 kg.  Pilsener          1.038      3
 50.0     1.00 kg.  White Wheat   1.040      5


Hops
   Amount     Name                    Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------
  2.17 g.     Hallertauer Mittelfruh Pellet   4.50   1.6  30 min.
  2.17 g.     Hallertauer Mittelfruh Pellet   4.50   0.8  15 min.
  2.17 g.     Saazer                    Whole    4.30   1.4  30 min.
  2.17 g.     Saazer                    Whole    4.30   0.7  15 min.

Extras

  Amount      Name                           Type      Time
--------------------------------------------------------------------------
  8.70 gm     Citroenschillen                Fruit      10 Min.(boil)
  6.52 gm     Corriander Seed              Spice     15 Min.(boil)
  6.52 gm     Vlierbloesem (gedroogd)    Herb     15 Min.(boil)

Acid Rest Temp :               45  Time:   15
Protein Rest Temp :            53  Time:  30
Intermediate Rest Temp :     63  Time:  60
Saccharification Rest Temp : 72 Time:  30
Mash-out Rest Temp :          78  Time:  5

Gist: korrelgist bovengistend.

Commentaar van de jury: Lekker geurig bier, nog wat zoet. Mooi bier. Geur iets te geparfumeerd.

Groeten,

A3

Adrie dit wit bier had je als inspiratie bron Raaf witbier die werkten ook met citroenschil was een lekker witbier (kan ook aan de gezeligheid hebben gelegen in het proeflokaal)
 Op het forum kan ik geen kloon recept vinden en ben van plan een witbier gaan te brouwen wat Raaf witbier gaat benaderen.
groeten Hans :brouwen:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Gerald

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 422
  • Land: nl
  • without faillure there is no succes.
    • praktijk manitou
Re: Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie
« Reactie #1 Gepost op: 19-01-2016 20:52 u »
Hans ik denk dat je blij mag zijn dat Adrie hier na 12 jaar nog steeds rondhangt. Maar voor of hij zich dit bier nog weet te herinneren... ;)

Gewoon brouwen en vanaf daar het recept bij stellen. Er is veel veranderd in de laatste 20 jaar na winnen met dit recept. :brouwen:

Offline EvdBroek

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.830
  • Land: nl
  • Selissen Bier
Re: Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie
« Reactie #2 Gepost op: 19-01-2016 22:09 u »
Lijkt me zinloos om 20 jaar na het brouwen van dit bier nog vragen over te stellen.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie
« Reactie #3 Gepost op: 20-01-2016 08:57 u »
Ik kan me dit bier nog goed herinneren, hoor. Het was de eerste keer dat ik een prijs won op een ONK. Het bier was voor zover ik me kan herinneren geen kloonbier van de Raaf. Probeer gewoon dit recept eens, maar gebruik dan wel een echte witbiergist (Wyeast Belgian Witbier, Wyeast Belgian Wheat, Brewferm Blanche of Mangrove Jack's M21 Belgian Wit.

Offline De HaAn

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 148
  • Land: nl
  • bierbrouwen is mijn hobby (en drinken)
Re: Vraag nav recept prijswinnend Belgisch Witbier van Adrie
« Reactie #4 Gepost op: 20-01-2016 18:32 u »
Bedankt Adrie,

Ik ga het recept gebruiken  als basis voor mijn volgend te brouwen witbier. :brouwen:
De gist die ik ga gebruiken weet ik nog niet bedankt voor de opties.

Hans

Tags: