Rosé bier

Gestart door Op de Fles, 20-08-2015 12:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Op de Fles

Na een paar geslaagde klonen krijgt moeder de vrouw ook interesse in het brouwen  :D
Haar voorkeur gaat uit naar een rosé bier.
Heeft er iemand nog een leuk en simpel receptje liggen?

RienP

Op het forum zijn verschillende recepten te vinden.
In de basis: 45% pilsmout, 45% tarwemout, minimaal 10% carapils, maischschema aanpassen voor meer body. 1-3 maanden lageren op het fruit. Ga ongeveer uit van minimaal 5-6kg fruit op 20l. Er zijn hier ook recepten te vinden van o.a. Orangeloo die het fruit al bij de hoofdgisting toevoegen, dus dat werkt ook. Even rondkijken dus.

Markiej87

Hou er wel rekening mee dat rosébier vaak zoet is. Bier wat hier genoemd wordt zal niet erg zoet worden, eerder een klein zuurtje van het fruit.

ciesvandekwis

Je kan het zoeter maken door:
- korter op 63 en langere tijd op 70-72° te maischen
- lactose toe te voegen laatste 15' kan koken (vanaf 300 g/ 20 L)

edensan

Fermentis s33 heeft 25% restsuikers geeft ook zoet bier.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.