Algemeen > Algemeen

Kloon st Feuillien grand cru

(1/3) > >>

Sjoerd:
Besten,

Ik wil graag een kloon van de St Feuillien grand cru brouwen. Heeft iemand een recept dat een beetje in de buurt komt? Ik ben vooral benieuwd naar de gist, ze schijnen een wijngist te gebruiken. Suggestties hoor ik graag.

Groet, Sjoerd

Yarreman:
Ik heb vandaag dit bier gedronken en heb een half jaar geleden een bier gemaakt dat hier heel erg in de buurt komt. Saisongist gebruikt. Bij interesse wil ik het recept wil delen.

Sjoerd:
Graag! Nog altijd een van mijn favorieten! Groet Sjoerd

Yarreman:
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaardeKenmerk014Naam receptSaison d'AutomneBrouwdatum27-05-2018BierstijlSaison (Sterke)Volume22,8Begin SG1,072 SGBerekende kleur (Morey)15 EBCBerekende bitterheid (Rager)36 IBUBrouwzaalrendement82,9 %Kooktijd75 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt18,00 lWater uit Doetinchem1,10 gCaCl21,70 gCaSO41,60 mlMelkzuur13,50 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4105 mg/l8 mg/l12 mg/l20 mg/l35 mg/l69 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%5,479 kgPilsmoutDingemans3 EBC85,6 %0,202 kgTarwemout. lichtWeyermann4 EBC3,2 %0,193 kgBiscuitDingemans50 EBC3,0 %0,133 kgCara 120Dingemans120 EBC2,1 %0,396 kgBruine kandijsuikerSupermarkt10 EBC6,2 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte62,0 °C1 min.40 min.3,0 l/kg72,0 °C15 min.20 min.3,0 l/kg78,0 °C10 min.5 min.3,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU70,0 gStyrian Goldingsbellen3,7%60 min.34,0 IBU14,9 gSaazpellets3,5%20 min.2,5 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType1,2 l starterFrench Saison (3711)bovengist

Vergisting
KenmerkWaardeStarttemp. vergisting18,0 °CMax. temp. hoofdvergisting25,0 °CEind temp. hoofdvergisting25,0 °CEind SG hoofdvergisting1,020 SGSchijnbare vergistingsgraad73,0%Start nagisting05-06-2018Temp. nagisting25,0 °CStart lagering15-06-2018Temp. lagering7,0 °C

De basis van dit recept stond in BrouwHulp, weet niet van wie die is. Heb het recept licht aangepast. Temperatuurstart 18 graden en met 2 graden per dag verhoogd tot 25 graden (1 graad per dagdeel omhoog). Nagisting ook op 25 graden gedaan in hetzelfde vat. Totaal drie weken.

Eind sg was 1,000. Heb deze met 6 g/l suiker gebotteld. Alcohol% van 9,7%.

Veel brouwplezier!

Sjoerd:
Mooi recept, dank, ga hem zeker een keer brouwen! Ps. Ik zou dit recept ook in het kloontopic plaatsen, kunnen anderen hem ook vinden. Gr Sjoerd

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie