Bier wordt troebel bij koelen

Gestart door Arjendv, 28-01-2018 20:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Arjendv

Het is me al eens vaker opgevallen: Als het bier op nagisting in de fles staat, dan is deze op een zeker moment helemaal helder.
Als ik het bier dan in de koelkast zet wordt deze weer troebel. Iemand van jullie die weet wat dat is?

Groet
Arjen

Martijn0172

Citaat van: Arjendv op 28-01-2018  20:51 uHet is me al eens vaker opgevallen: Als het bier op nagisting in de fles staat, dan is deze op een zeker moment helemaal helder.
Als ik het bier dan in de koelkast zet wordt deze weer troebel. Iemand van jullie die weet wat dat is?

Groet
Arjen

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,4579.msg44396.html#msg44396


brouwerwaldonk

Die koude waas heeft te maken met bepaalde eiwitten. Vroeger had ik dat ook bij blonde bieren.
Ik heb eens ergens gelezen dat dit fenomeen vooral te wijten is aan te koud inmaischen. Sinds ik inmaisch op 60°C. of  63°C. heb ik dat nooit meer voorgehad. Doe er uw voordeel mee.

Jacques

Citaat van: brouwerwaldonk op 29-01-2018  07:09 uDie koude waas heeft te maken met bepaalde eiwitten. Vroeger had ik dat ook bij blonde bieren.
Ik heb eens ergens gelezen dat dit fenomeen vooral te wijten is aan te koud inmaischen. Sinds ik inmaisch op 60°C. of  63°C. heb ik dat nooit meer voorgehad. Doe er uw voordeel mee.

Opmerkelijk. Door in te maischen bij temperaturen tussen 35 en 45 kunnen enzymen de eiwitten afbreken die verantwoordelijk zijn voor de koude waas... Het gevolg kan een mindere schuimhoudbaarheid zijn en een lagere body.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.