Oké, mijn ketel volume is op dit moment nog niet zo groot. Dus zal ik het moeten doen met high gravity brewing.
Mijn laatste poging was een redelijk zware pilsener achtig biertje te maken. Ik heb hiermee een recept gemaakt met software programma.
Voor uiteindelijk 7 liter heb ik 1.7 kilo pilsmout en 200 gram maisvlokken. Maischen: 5 min op 55 graden, 25 min op 60 graden, 20 min op 70 graden en 10 min op 75 graden. Dit in een pan met 5 liter water. Gefilterd en gespoeld daarna gekookt met 20 gram Saaz hop(2,2 alpha) 60 min en 10 gram Saaz hop 15 min. Dit aangevuld tot 7 liter. Mijn SG was na het aanvullen tot 7 liter 1055. Dit was het begin SG volgens het brouwsoftware ook. Na het gisten was het SG 1014, dit klopte ook volgens de software.. Is dit puur geluk, of heb ik het allemaal juist gedaan?